Ingredientul secret al gospodinelor iscusite pentru sosul de roșii perfect. Doar așa îl vei prepara de acum încolo

Andra Daoud 12.09.2022, 17:28
Ingredientul secret al gospodinelor iscusite pentru sosul de roșii perfect. Doar așa îl vei prepara de acum încolo

Sosul de roșii este baza pentru multe mâncăruri care se prepară în bucătăria românească, de la cele tradiționale până la unele sofisticate, cu specific internațional. Tocmai din acest motiv, multe gospodine prepară toamna o cantitate mai mare de sos de roșii, pentru a avea conserve peste iarnă. Indiferent că faceți o cantitate mică sau mare de sos de roșii, există un ingredient care nu ar trebui să lipsească niciodată din rețetă.

Ingredientul secret pentru sosul de roșii perfect

Sosul de roșii se folosește la o mulțime de mâncăruri, de la tocănițe și ciorbe, până la paste sau ardei umpluți. Un sos de roșii ca la carte nu trebuie să fie nici prea sărat, nici prea acru, nu trebuie să aibă un gust acid, înțepător, dar nici să fie dulce. Cum obținem gustul perfect balansat al sosului de roșii? Există un ingredient la îndemână care se folosește adesea în bucătărie și care poate fi răspunsul.

Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, un aliat de nădejde în orice bucătărie și orice gospodărie. O cantitate mică de bicarbonat poate face minuni în ceea ce privește gustul și consistența sosului de roșii: acesta nu va fi nici prea lichid, nici prea dens și nu va avea acea aciditate specifică pe care o au roșiile atunci când sunt preparate termic.

Ingredientul secret al gospodinelor iscusite pentru sosul de rosii perfect. Doar asa il vei prepara de acum incolo
Sos de rosii facut in casa

Rețetă de sos de roșii pentru paste

Rețeta de sos de roșii care urmează poate fi preparată și în cantitate mai mare și conservată, pentru iarnă. De asemenea, sosul poate fi folosit și pentru alte preparate, nu doar pentru paste.

Ingrediente:

  • 500 g roșii proaspete
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță zahăr

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se pun la călit în ulei, într-o tigaie pe foc. Se decojesc roșiile, se taie cubulețe și se adaugă peste ceapă și usturoi. Se adaugă sarea, piperul, busuioc și oregano și se lasă sosul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când și având grijă să nu se lipească. Când sosul a scăzut și a ajuns la consistența dorită, se adaugă zahărul și bicarbonatul și se oprește focul.

Sosul de roșii poate fi folosit ca atare sau poate fi trecut prin blender, dacă vă doriți să aibă o consistență mai fină. De asemenea, cantitățile menționate pot fi multiplicate, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare de sos de roșii. Acesta poate fi stocat în borcane sterilizate, închise ermetic, peste iarnă.

Urmăriți Impact.ro și pe