Sos de roşii pentru paste la borcan. Aşa îl ai toată iarna în cămară

Iancu Andreea 21.09.2021, 11:08
Sos de roşii pentru paste la borcan. Aşa îl ai toată iarna în cămară

Cu toții iubim pastele, iar cele mai bune sunt cele clasice, cu sos de roșii, usturoi și busuioc. Pentru că nu ne putem bucura de roșii proaspete în orice sezon, poți încerca rețeta de sos de roșii pentru paste, pe care să îl depozitezi în cămară, la borcan, astfel încât să poți savura inclusiv iarna preparatul aromat. Pregătirea sosului este extrem de simplă și necesită doar câteva ingrediente.

Cum pregătești un sos de roșii pentru paste la borcan

Pastele cu sos de roșii se numără printre preparatele preferate ale noastre. Însă cea mai savuroasă rețetă este cea în care avem legume proaspete. Pentru a nu le duce dorul în sezonul rece, putem să apelăm la rețeta de sos de roșii la borcan, ideală pentru paste, chiar și atunci când nu mai putem culege legumele din grădină. Conserva se poate depozita cu ușurință în cămară sau la frigider și va oferi o savoare aparte pastelor. Această tehnică este utilă chiar și atunci când nu ai timp să pregătești sosul de roșii și ai nevoie să fii gata cu cina în timp scurt.

Cel mai simplu sos de roșii pe care îl poți prepara este realizat dintr-o pastă concentrată de roșii, usturoi și busuioc, acesta fiind și unul dintre clasicele și celebrele sosuri italiene. Dacă vrei să eviți varianta din comerț, care poate conține conservanți, poți pregăti chiar la tine acasă un sos simplu, dar extrem de savuros. Cantitățile pe care ți le propunem sunt ideale pentru a obține două borcane de câte 500 ml cu sos de paste. Totuși, în funcție de preferințe și nevoi, poți multiplica aceste cantități.

Rețeta de sos de roșii pentru paste la borcan
Cum pregătești un sos de roșii delicios pentru paste

Rețeta de sos de roșii pentru paste

Ingrediente

  • 1000 ml passata de roșii (suc concentrat, gros)
  • sare, piper
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3-4 fire generoase de busuioc
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Pentru început, curăță și zdrobește usturoiul, pe care îl vei căli în puțin ulei de măsline într-o tigaie, alături de frunzele de busuioc. Înainte de a se rumeni, adaugă sucul de roșii și lasă totul la foc mediu, să scadă. La final, adaugă încă puțin busuioc proaspăt deasupra. Atât de simplu, dar extrem de delicios, sosul de roșii pentru paste se pregătește imediat.

Pentru a pregăti conservele pentru sucul de roșii pentru paste, este nevoie să sterilizăm borcanele și capacele. Ulterior, cu ajutorul unui polonic și al unei pâlnii, borcanele se umplu cu sosul pentru paste. La final, acestea se sigilează cu capace și se pun la fiert la bain-Marie. Din momentul în care fierbe apa, trebuie să cronometrezi 20 de minute și apoi să stingi focul, lăsând borcanele să se răcească în oală, lent, până a doua zi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...