Ingredientul din bucătărie care face minuni cu plantele tale. Așa vor înflori indiferent de anotimp

Beatrice Dumitru 09.06.2023, 19:11
Ingredientul din bucătărie care face minuni cu plantele tale. Așa vor înflori indiferent de anotimp

Vrei ca toate plantele tale să aibă flori îndiferent de anotimp? Atunci folosește ingredientul uimitor pe care îl ai în bucătărie și care face ca toate florile să înflorească rapid. Află tot ce nu știai despre acesta și cum să-l folosești corect.

Ce să folosești pentru ca plantele tale să înflorească rapid

Nimic nu este mai frumos decât o grădină sau un balcon pline de plante. Dacă vrei ca acestea să te încânte cu florile lor tot timpul anului, folosește acest îngrășământ pe care îl ai la îndemână, iar rezultatele te vor uimi.  Coaja de avocado este un element pe care nu îl folosim și îl aruncăm cu ușurință, deoarece nu îi vedem nicio utilitate. Însă beneficiile sale sunt importante și va deveni cea mai bună soluție pentru a face ca toate plantele să înflorească într-un timp scurt.

Unul dintre beneficiile cojii de avocado ca aliat pentru a face toate plantele tale să înflorească este conținutul său ridicat de nutrienți, perfecti pentru stimularea înfloririi și creșterea florilor. Printre cele care ies în evidență sunt magneziu, calciu și potasiu și sunt perfecte pentru toate plantele, deoarece le ajută să se dezvolte rapid.

Ingredientul din bucătărie care face minuni cu plantele tale. Așa vor înflori indiferent de anotimp
Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala.

Ce să faci cu coaja de avocado pentru înflorirea plantelor

Pentru a te asigura că grădina ta va fi plină de flori, indiferent de anotimp, dacă folosești coaja de la avocado ca îngrășământ, într-un mod simplu, iar rezultatele te vor încânta.

Ceai de avocado

Ai  nevoie de cel puțin trei coji de avocado, pe care trebuie să le lași la înmuiat în apă timp de 24 de ore. Apoi fierbe apa împreună cu cojile, astfel încât lichidul să absoarbă toți nutrienții. Așteaptă ca ceaiul să se răcească și apoi poți uda plantele cu el.

Pudră din coajă de avocado

Pentru acest praf îți trebuie cojile de la patru fructe de avocado, pe care să le rupi în bucăți mici. Zdrobește-le în blender pentru a face o pudră fină și păstrează-l într-un recipient de sticlă.

Cum se folosește îngrășământul din coajă de avocado pentru plante

Dacă ai ales ceaiul de avocado, odată ce s-a răcit ar trebui să-l torni cu grijă la rădăcina plantelor tale. Acest lucru le va ajuta să absoarbă nutrienții rapid. Așteaptă câteva zile și repeta procesul, care va înlocui udarea obișnuită.

În cazul ai făcut pudră de coajă de avocado, atunci ar trebui să o pui direct pe sol. În acest fel, planta ta va lua ceea ce este necesar pentru a crește și a înflori. Udarea continuă, ca de obicei, fără a exagera.

Avocado este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...