Cojile de avocado nu mai trebuie aruncate la coș. E o greșeală pe care o fac mulți români

Ana Anitoiu 15.08.2022, 17:41
Cojile de avocado nu mai trebuie aruncate la coș. E o greșeală pe care o fac mulți români

Cojile de avocado pot avea numeroase întrebuințări, astfel că nu mai trebuie aruncate la coș. Mulți români fac greșeala să nu le păstreze, deoarece nu știu câte beneficii au acestea dacă sunt folosite pentru înfrumusețare și sănătate, precum și în grădină.

Cum pot fi folosite cojile de avocado pentru înfrumusețare

Originar din America Centrală, avocado este unul dintre cele mai versatile alimente, bogat în grăsimi bune, antioxidanți și proteine. Acesta a început să fie popular și în România, iar cele mai multe persoane îl consumă în guacamole, pe pâine prăjită sau în diverse salate.

Însă, sunt puține persoane care știu că pot folosi și cojile de avocado, nu doar miezul. Acestea pot fi utilizate în trucuri de înfrumusețare, în contextul în care vitaminele A și E pe care le conțin ajută la menținerea unui aspect sănătos și tânăr al pielii.

Cojile de avocado nu mai trebuie aruncate la cos
Avocado. Foto: unsplash.com

De exemplu, cojile de avocado pot fi folosite pentru pregătirea unui balsam de buze natural și hidratant. Acestea trebuie pasate cu puțină nucă de cocos și ulei de shea, după care balsamul se poate pune în recipientul preferat.

De asemenea, cojile de avocado pot fi transformate într-o soluție naturală împotriva vergeturilor. Acestea trebuie doar să fie pasate împreună cu suc de lămâie, miere și puțină pulpă de avocado. Pasta rezultată se aplică pe piele, pe zonele cu probleme, seara, se masează ușor și se apoi clătește.

Cum mai pot fi folosite cojile de avocado

Totodată, cojile de avocado se pot folosi pentru pregătirea unui ceai împotriva viermilor intestinali și pentru reglarea tranzitului intestinal. Acestea trebuie să fie curățate foarte bine și apoi fierte într-un litru de apă. Se consumă pe stomacul gol ca să aibă efect.

Cojile de avocado sunt utile și în grădină. Puse în pământ, lângă răsaduri, acestea vor ajuta procesul de germinare. Plantele în apropierea cărora sunt puse coji de avocado primesc nutrienții necesari pentru a se dezvolta mai repede.

În plus, cojile de avocado ar fi un bun aliat pentru îndepărtarea păduchilor fără a folosi șampoane chimice. Metoda este simplă: se fierb cinci sâmburi și șase coji de avocado alături de două crenguțe de roiniță, în 250 de mililitri de apă. Soluția obținută de aplică pe scalp. În final, se acoperă părul cu o pungă de plastic, pentru o jumătate de oră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...