Ingredientul banal din bucătărie care face minuni cu trandafirii din grădină. Așa vor înflori toată vara

Badea Violeta 04.05.2023, 15:20
Ingredientul banal din bucătărie care face minuni cu trandafirii din grădină. Așa vor înflori toată vara

Unele dintre cele mai cunoscute și iubite plante din lume sunt, fără îndoială, trandafirii. Aceste flori minunate emană un parfum natural superb, sunt destul de rezistente si dau un aspect frumos grădinii datorită tonurilor intense ale petalelor lor, așa că toată lumea vrea să se bucure cât mai mult timp de ele. Iată cum se păstreze trandafirii ca să înflorească toată vara. Un ingredient banal din bucătărie face minuni!

Cum să îngrijești trandafirii

Trandafirii se numără printre cele mai îndrăgite plante din întreaga lume. Asta pentru că frumusețea și parfumul lor îi fac să fie perfecți pentru a decora orice spațiu sau pentru a fi oferiți la un eveniment sau la o sărbătoare.

În plus, trandafirii sunt foarte apreciați în cosmetică și parfumerie, datorită uleiului lor esențial și a proprietăților acestuia. Chiar și medicina și gastronomia, cu noile propuneri de includere a florilor comestibile în unele rețete, profită de potențialul trandafirilor.

Ceea ce ne dorim este ca tu să profiți la maximum de ei și să îi păstrezi sănătoși pentru mult timp. Ține cont de aceste sfaturi de îngrijire a trandafirilor și îți garantăm că nu vei regreta.

Ca orice alte plante, și trandafirii pot fi atacați, la un moment dat, de către afide, cunoscute și sub numele de păduchi verzi. De obicei, acestea obișnuiesc să se instaleze pe frunze, pe boboci sau pe florile trandafirului.

Citește și A stropit trandafirii din grădina cu bicarbonat amestecat cu apă. Rezultatul e cu adevărat spectaculos!

Cum ai grija de trandafirii din gradina
Cum ai grija de trandafirii din gradina

Iată ce ai de făcut în acest caz

Nu îți face griji. Imediat ce ai observat prezența păduchilor verzi, experții în grădinărit te sfătuiesc să stropești plantele. Poți folosi soluții naturale, obținute în casă. Da, ai auzit bine!

Poți utiliza zeamă de varză, cenușă sau infuzie de ceapă. Pentru a stropi trandafirii cu infuzie de ceapă, spre exemplu, tot ceea ce trebuie să faci este să pui într-un recipient 10 litri de apă caldă și 200 de grame de coji de ceapă.

Amestecă foarte bine și lasă compoziția într-un loc cald timp de cinci zile. Ulterior, strecoară și stropește plantele afectate, dar și pe cele sănătoase. Astfel, vei preveni extinderea atacului afidelor.

Citește și Cum se oferă un buchet de flori. Greșeala pe care o fac adesea toți bărbații!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...