A stropit trandafirii din grădina cu bicarbonat amestecat cu apă. Rezultatul e cu adevărat spectaculos

Andra Daoud 16.03.2022, 20:53
A stropit trandafirii din grădina cu bicarbonat amestecat cu apă. Rezultatul e cu adevărat spectaculos

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Are atât de multe întrebuințări atât în casă, cât și afară, încât poate fi un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre multe probleme specifice casei și grădinii. În timp ce unele utilizări ale bicarbonatului de sodiu sunt arhi-cunoscute, de altele mulți habar nu au.

A stropit trandafirii din grădina cu bicarbonat amestecat cu apă

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utile ingrediente din casă. Poate fi folosit la gătit, dar și ca remediu casnic pentru o mulțime de probleme specifice locuinței. Poate îndepărta mirosurile neplăcute, mucegaiul și este eficient în curățarea multor tipuri de pete și de suprafețe din casă.

O utilizare mai puțin cunoscută este însă în afara casei, în grădină, mai exact. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru curățarea uneltelor de grădină, dar și pentru îngrijirea plantelor și pentru a evita anumite probleme specifice ale acestora. În plus, este eficient și pe post de îngrășământ sau pentru a scăpa de insectele dăunătoare pentru plante.

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe planta de trandafir și poate fi folosit în acest scop. Pentru a folosi bicarbonatul pe post de fungicid, dizolvați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu în 5 litri de apă și stropiți plantele cu acest amestec. Soluția de bicarbonat este foarte eficientă la trandafiri, împotriva ciupercii care provoacă petele negre, dar poate fi folosită și pentru alte tipuri de plante.

A stropit trandafirii din grădina cu bicarbonat amestecat cu apă. Rezultatul e cu adevărat spectaculos
Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde în grădină

Bicarbonatul de sodiu, fungicid pentru mai multe tipuri de plante

Același amestec de apă cu bicarbonat poate fi folosit și pe vița de vie, atunci când încep să se formeze strugurii, pentru a preveni stricarea acestora din cauza anumitor ciuperci care atacă fructele.

Tomatele sunt, de asemenea, expuse la tot felul de afecțiuni. Pătarea frunzelor, arsura timpurie sau stricarea roșiilor înainte de a fi coapte sunt doar câteva dintre acestea. Amestecați bicarbonat de sodiu cu ulei și apă, puneți într-un recipient cu pulverizator și aplicați pe planta de tomată, pentru a preveni stricarea.

Pentru a face amestecul, țineți cont de următoarele proporții: la 5 litri de apă, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu, 2 linguri și jumătate de ulei vegetal și o jumătate de lingură de ulei de măsline. Amestecați foarte bine totul și aplicați pe plante. Dacă este nevoie, multiplicați cantitățile atunci când preparați amestecul, păstrând proporțiile. În momentul în care folosiți soluția, agitați foarte bine recipientul în care se află.

Urmăriți Impact.ro și pe