Ingredientul banal care face orhideele să înflorească rapid. E secretul grădinarilor profesioniști

Andra Daoud 07.10.2022, 08:08
Ingredientul banal care face orhideele să înflorească rapid. E secretul grădinarilor profesioniști

Orhideele sunt unele dintre cele mai căutate plante de apartament, datorită aspectului pe care îl au atunci când sunt înflorite. Deși sunt niște flori atât de populare, acestea au nevoie de îngrijire specifică pentru a înflori mai mult de o dată pe an și pentru a ne putea bucura cât mai mult de aspectul lor. Iar secretul pentru a obține acest lucru constă într-un ingredient simplu.

Ingredientul care face orhideele să înfloreacă mai repede

Orhideele sunt unele dintre plantele de apartament care au nevoie de grijă și atenție pentru a se dezvolta cum trebuie și a înflori mai des. La fel ca multe alte plante, ele au nevoie de puțin ajutor pentru a face flori frumoase, iar acest ajutor înseamnă îngrășământ. Nu vorbim neapărat despre îngrășăminte chimice, ci mai degrabă despre unele naturale, făcute în casă.

Pentru a face ca orhideele să înflorească mai des, aveți nevoie de un singur ingredient banal: drojdia de bere. Aceasta se găsește în multe magazine, iar pentru a prepara îngrășământul pentru orhidee trebuie să amentecați două linguri de drojdie cu jumătate de litru de apă plată. Apoi, strecurați amestecul și veți obține îngrășământul perfect pentru orhidee.

Aplicați acest îngrășământ natural pe rădăcinile orhideelor o dată pe săptămână până când planta înflorește, iar din acel moment aplicați îngrășământul lunar. Veți vedea rezultatele imediat, iar aspectul orhideei înflorite va fi unul spectaculos.

Ingredientul banal care face orhideele sa infloreasca rapid. E secretul gradinarilor profesionisti 1
Orhideea poate inflori mai des daca aplicam un ingrasamant pe baza de drojdie de bere

Cum se îngrijește corect orhideea

În ceea ce privește îngrijirea corectă a orhideelor, acestea au nevoie în primul rând de multă lumină naturală pentru a înflori. Ghivecele nu trebuie însă să fie așezate la geam, pentru că orhideele nu suportă razele directe ale soarelui. Orhideele nu au nevoie de prea multă apă, pentru că rădăcinile lor pot putrezi. Udați-le doar atunci când rădăcina devine cenușie, punându-le sub jetul de apă de la chivetă și lăsând excesul de apă să se scurgă din ghiveci.

Rădăcinile putrezite pot fi regenerate dacă le punem într-un recipient cu apă, având grjă ca frunzele să rămână complet uscate. Ține planta în apă cel puțin șase ore pe zi. Dacă vrei să grăbești procesul de refacere, poți adăuga puțină miere sau un pic de zahăr în recipientul cu lichid.

Substratul din vasul în care sunt plantate orhideele trebuie să fie unul poros, care să dreneze bine apa, pentru că dacă aceasta băltește în ghiveci, orhideea va putrezi la rădăcină. Din acest motiv, este de preferat să optați pentru scoarță de copac sau fibră de cocos și nu pământ.

 

Urmăriți Impact.ro și pe