Rabla pentru electrocasnice, decembrie 2021. O nouă șansă pentru români, cât e finanțarea acum

Beatrice Dumitru 04.11.2021, 16:09
Rabla pentru electrocasnice, decembrie 2021. O nouă șansă pentru români, cât e finanțarea acum

Dacă vrei să-ți schimbi electrocasnicele vechi cu unele noi, acum este momentul. Ministrul interimar al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna a anunțat că va avea loc o nouă sesiune a programului în luna decembrie. El a anunțat și care este bugetul alocat.

Care este bugetul alocat pentru noua sesiune a programului „Rabla pentru electrocasnice”

Ministrul Tanczos Barna a precizat că nu sunt modificări referitoare la condițiile de înscriere în program, de crearea a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune și de bifare a aparatelor electrocasnice pe care cetățeanul le dorește.

Potrivit ministrului, înscrierile vor începe, cel mai probabil, la sfârșitu lunii noiembrie, iar din decembrie pot fi valorificate voucherele în magazine. Bugetul pentru această nouă sesiune a programului „Rabla pentru electrocasnice”, este de 34 de milioane de lei.

O nouă sesiune pentru Programul „Rabla pentru electrocasnice”.

„Toate programele pe care le-am lansat anul acesta au fost de succes, au fost derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona programul cel mai important pe care l-am modernizat şi l-am derulat, programul „Rabla pentru electrocasnice”, un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune de sărbători. În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei,” a declarat ministrul Tanczos Barna.

Modificarea făcută în programul „Rabla pentru electrocasnice”

Tanczos Barna a făcut o precizare legată de singura modificare din această nouă sesiune a programului. Este vorba despre televizoare, unde se va cere un nivel de eficiență energetică mai scăzut. În prima ediție a fost unul ridicat și din acest motiv au fost puține modele care s-au încadrat.

Bugetul din prima etapă a programului a fost în valoare de 75.000 de vouchere și s-a epuizat în mai puțin de 24 de ore. Anul acesta, Ministerul Mediului a mai derulat programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Tanczos Barna a explicat și de ce au mai rămas 34 de milioane de lei din bugetul din prima sesiune.

„Au rămas 34 de milioane de lei din cele 75 milioane de lei. A fost un fenomen ciudat. Foarte multe vouchere solicitate și nevalorificate,” a spus ministrul

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...