Noi reguli pentru angajați privind voucherele de vacanță. În ce perioadă vor putea fi folosite și ce valoare maximă vor avea

Ciprian Ioana 14.10.2019, 12:46
Noi reguli pentru angajați privind voucherele de vacanță. În ce perioadă vor putea fi folosite și ce valoare maximă vor avea

Se schimbă sistemul privind voucherele de vacanță, adică tichetele care pot fi folosite pentru achitarea unor pachete turistice.  Un proiect de modificare a acestui sistem a fost postat pe site-ul Ministerului Turismului.

Modul de acordare a vouchereler de vacanță și valoarea acestor tichete se schimbă, potrivit unui proiect al Ministerului Turismului. Practic, aceste vor putea fi folosite doar în anumite luni.

Guvernanții caută să se asigure că aceste tichete nu mai sunt folosite doar în perioade aglomerate din an. Adică în lunile în care majoritatea angajaților sunt în vacanțe.

Noi reguli privind voucherele de vacanță. Cum se schimbă sistemul

vacante 2019 prin google

Potrivit proiectului de lege postat de Ministerul Turismului, vor fi introduse două tipuri de vouchere de vacanță. Unele pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai, altele în perioada octombrie-noiembrie, având o valoare mai mare decât cea a voucherelor acordate pentru sezon.

Angajaţii pot opta doar pentru o singură variantă de vouchere, iar firmele care vor accepta vouchere extra-sezon în alte perioade decât cele prevăzute legal, vor fi sancţionate cu amenzi de peste 50.000 de lei şi interzicerea pentru doi ani a acceptării acestor vouchere.

“Având în vedere că s-a constatat în practică o aglomerare a unităților de cazare în sezon (în special în lunile iunie-august), pe de o parte, și un număr scăzut de turiști în extrasezon, pe de altă parte, s-a decis încurajarea beneficiarilor să opteze pentru o vacanță în extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Voucherele de vacanță, noi reguli

Pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanţă vor avea valoarea de 1.450 lei, iar voucherele de vacanță valabile pentru utilizarea în extrasezon vor avea valoare de 2.080 de lei, în funcție de opțiune.

Angajații pot primi în cursul unui an calendaristic o singură categorie de vouchere de vacantă, vouchere de vacantă cu utilizare pentru un an de zile sau vouchere de vacantă pentru utilizare în extrasezon, în funcție de opțiunea beneficiarului exprimată până la data de 1 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor.

Această opțiune nu poate fi schimbată în decursul anului, iar tichetle vor fi emise doar pe suport electronic.

Proiectul prevede și lista sancțiunilor. Astfel, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte-amendă următoarele:

  • a) fapta unităţii afiliate de a da rest în bani la voucherul de vacanţă;
  • b) comercializarea voucherelor de vacanţă de către angajaţi, angajatori, unităţile afiliate şi structurile de primire turistice;
  • c) diminuarea valorii nominale a voucherelor de vacanţă utilizate de angajaţi;
  • d) emiterea de vouchere de vacanţă de către alte entităţi decât cele prevăzute în lege-

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte-amendă şi retragerea licenţei de turism agenţiei de turism, în calitate de unitate afiliată, fapta agenţiei de turism de a emite pachete de servicii turistice pentru achiziţionare cu vouchere de vacanţă la un preţ mai mare faţă de preţul pachetului similar de servicii achiziţionat prin alte mijloace de plată.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 25 puncte – amendă şi interzicerea pentru doi ani a dreptului de a accepta vouchere de vacanță ca modalitate de plată, fapta unității afiliate de a accepta vouchere de vacanță pentru utilizare în extrasezon pentru achiziționarea de pachete de servicii turistice prestate în altă perioadă decât aprilie – mai și octombrie – noiembrie.

Un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii.

Urmăriți Impact.ro și pe