Informații noi despre bărbatul din Dolj declarat mort, cu toate că trăiește și este internat la terapie intensivă. Cine a făcut greșeala fatală

Alexandrina Toader 14.09.2021, 12:39
Informații noi despre bărbatul din Dolj declarat mort, cu toate că trăiește și este internat la terapie intensivă. Cine a făcut greșeala fatală

Un bărbat din județul Dolj a fost declarat mort, deși trăiește și este internat la terapie intensivă. Greșeala aparține personalului medical de la Spitalul de Urgență Craiova, iar medicul care conduce secția a prezentat scuze familiei și dă vina pe volumul uriaș de muncă din secție.

Informații noi despre bărbatul din Dolj declarat mort, cu toate că trăiește

UPDATE S-a aflat ulterior că cea care era de garda era chiar șefa secției, care și-a cerut scuze pentru grava greșeală comisă.

Imediat ce am aflat despre eroarea produsă, am declanșat o anchetă internă. S-au demarat toate procedurile se vor solicita note de relații tuturor celor implicați în toată această eroare. La finalizarea anchetei vom oferi informații suplimentare. (…)Medicul de gardă era doamna doctor (n. r Șefa secției). Eroarea era trimiterea foii eronate către morgă. Vom vedea cine este vinovat, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova.

Știre inițială Bărbatul a fost internat la Spitalul de Urgență la începutul acestei luni. Suferea de epilepsie și a căzut și s-a lovit la cap. A fost operat, apoi a rămas internat pe secția de terapie intensivă. În urmă cu două zile, familia a fost anunțată că bărbatul a decedat.

Duminică, la ora 8:00, a fost sunată sora mea și i s-a spus că a decedat. Maică-mea are două preinfarcturi, vă dați seama cum am reacționat. Am făcut groapa, am anunțat la poartă, că a murit, cum se face la țară, au cântat gorniștii, am chemat preotul, a precizat Oprea Petrișor, fiul bărbatului.

Rudele au făcut toate cele necesare pentru înmormântare, dar în momentul în care au venit să ridice trupul de morgă au avut parte de o surpriză.

Informatii noi despre barbatul din Dolj declarat mort, cu toate ca traieste
Spitalul de Urgenta Craiova

Medicul legist s-a sesizat în timp ce făcea actele, a urcat la terapie, apoi a coborât și m-a luat să recunosc dacă e tatăl meu. Nu vă dați seama ce înseamnă să mergi la morgă și să vezi că de fapt trăiește. Pentru mine era o minune. Tatăl meu trăia. L-am strigat, era cu ochii deschiși, părea lucid, a precizat fiica acestuia.

Mai bine de 24 de ore, nimeni nu și a dat seama că fusese declarat decesul unei alte personae. În incinta spitalului a fost declanșată o anchetă internă.

Este un incident regretabil, ne cerem scuze familiei. S-a declanșat o anchetă internă, vom vedea cine sunt vinovații și vom lua măsurile de rigoare. Acest incident s-a întâmplat ca urmare a suprasolicitării personalului medical din terapie intensivă, avem un număr foarte mare de pacienți. Numărul pacienților este în continuă creștere, a precizat medical Alice Drăgoescu, șefa secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Oamenii se gândesc acum să depună plângere la Colegiul medicilor pentru gafa pe care au făcut-o cadrele medicale.

Informatii noi despre barbatul din Dolj declarat mort, cu toate ca traieste
Un barbatul din Dolj a fost declarat mort, cu toate ca traieste
Urmăriți Impact.ro și pe