COS Târgoviște a fost preluat de italienii de la Beltrame. Când se fac angajări?

Daniela Alexandru 15.03.2022, 16:56
COS Târgoviște a fost preluat de italienii de la Beltrame. Când se fac angajări?

Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște pare că revine la viață după ce patronatul rusesc a falimentat simbolul industrial al orașului. După mai multe piedici, grupul italian Beltrame a reușit să preia activele COS și promite că în curând va porni activitatea și va angaja noi oameni.

Drumul pe care l-a avut de străbătut Beltrame pentru a prelua COS Târgoviște nu a fost unul ușor. La licitație a participat și Liberty Galați, nimeni altul decât fostul Sidex Galaţi, care a și contestat în instanță câștigarea licitației de către italieni.

Pe 7 martie, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, preia de la COS Târgoviște activele funcționale aferente activității de producere a oțelului şi a produselor siderurgice lungi, precum şi activele aferente activităților conexe.

Reprezentanţii Beltrame au precizat că, în anul 2022, vor fi disponibile 200 de posturi vacante, la care se vor adăuga alte locuri de muncă în următorii ani, astfel încât, până în anul 2027, să fie înfiinţate peste o mie de locuri de muncă pentru dâmboviţeni. Totodată, aceştia au subliniat că dispun de un capital de lucru în cuantum de aproximativ 40 de milioane de euro„, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Salariati de la COS Targoviste
Salariati de la COS Targoviste

Acum COS Târgovişte mai are doar 70 de angajaţi care s-au ocupat de întreţinerea utilajelor

Italienii de la Beltrame, producător de bare de oţel şi alte oţeluri speciale, sunt și cei care dețin combinatul de la Călărași și promit ca în următoarele luni să demareze producţia la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, unde vor să producă oţel-beton şi sârmă laminată.

Conform unei informări a Sindicatului Valahia, Beltrame a preluat deja de la AJOFM Dâmbovița informațiile cu privire la foștii salariați ai COS Târgoviște, care sunt în șomaj. „Toți cei interesați pot depune CV începând cu săptămâna viitoare, urmând ca societatea să cheme la interviu personalul pe care dorește sa îl angajeze.” a anunțat Sindicatul Valahia.

Ce investiții va face Beltrame la Târgoviște?

Grupul italian Beltrame  a anunțat că va investi în retehnologizare și că va transforma combinatul târgoviștean într-o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european. Proiectul de construcție a fabricii prevede și un parc fotovoltaic, care va alimenta noua fabrică eco-inteligentă.

Urmăriți Impact.ro și pe