Incredibil ce a făcut un român, cu banii de la LOTO 6/49

Iancu Andreea 16.10.2020, 18:42
Incredibil ce a făcut un român, cu banii de la LOTO 6/49

Orice român a încercat măcar o dată să joace la LOTO 6/49, în speranța că va putea să nimerească numerele norocoase. Totuși, puțini sunt cei care au reușit să ia potul cel mare și să câștige banii puși în joc. Chiar și așa, după ce s-au trezit cu sume fabuloase de bani peste noapte, unii au decis să îi cheltuie în moduri neaștepate. Un român  a ales să facă un gest incredibil cu banii de la LOTO 6/49.

Ce a făcut un român cu banii de la LOTO 6/49

Câștigătorul la LOTO 6/49 din 2004 este un bărbat din județul Suceava. Acesta a avut parte de mult noroc, astfel încât s-a ales cu premiul cel mare la extragerea loto. Gherghe Breban a reușit să își umple contul cu aproximativ 1,5 milioane de euro. Pe lângă suma fabuloasă, suceveanul s-a ales și cu un BMW și un apartament cu trei camere în București.

Originar din Vicovul de Jos, Gheorghe a devenit în scurt timp „Milionarul” localității. Pentru că suma uriașă de bani l-a speriat, acesta a ales să cheltuie banii de la LOTO 6/49 într-un mod neașteptat.

„Deşi îl ştiam ca pe un tip gospodar, ne-am gândit că banii îi vor fura minţile. Dar a fost ciudat cum a reacţionat, ne-a şocat pe toţi. A construit o biserică aici, în Vicovu de Jos, pentru care a plătit la acea vreme trei miliarde, gest pentru care a fost şi ctitorit. Restul de bani i-a împărţit cu mulţi apropiaţi, la fraţii lui şi a soţiei a dat miliarde, fără să ceară vreodată înapoi vreun leu”, a povestit un apropiat al familiei.

Românul câștigător la LOTO 6/49. E incredibil ce a ales să facă cu banii
Românul câștigător la LOTO 6/49. E incredibil ce a ales să facă cu banii

Motivul pentru care Gheorghe Breban a ales să construiască o biserică

Se pare că teama de blesteme l-a determinat pe câștigătorul la LOTO 6/49 să construiască o biserică în comuna sa. Acesta a donat aproximativ 3 miliarde de lei, devenind astfel și ctitorul lăcașului de cult.

„Miliardarul, aşa îl strigă lumea prin comună, nu a avut afaceri profitabile şi a renunţat la tot, inclusiv la depozitul pe care l-a avut şi înainte de a câştiga la Loto. Acum şi-a cumpărat o maşină de plantat cartofi şi numai cu asta se ocupă. Este mândru de cei doi copii ai lui care fac facultatea la Suceava, iar pentru fata, care vrea să devină doctor, a construit o casă unde să se mute când se va mărita”, povestesc localnicii.

De asemenea, banii i-au adus și faimă suceveanului, care a povestit într-un interviu cum arată viața sa după ce a câștigat potul cel mare la LOTO 6/49.

„Voi ziariştii, televiziunea, mi-aţi adus la poarta sute de oameni din toate colţurile ţării. Toţi vroiau bani, să îi ajut. Aş fi cheltuit banii în câteva zile astfel. Atâta doar ce-am ajutat pe părintele de la noi din comună, în rest n-am cheltuit nici cinci lei din ei”, le spunea în urmă cu ceva ani Gheorghe Breabăn ziariştilor de la Monitorul de Suceava.

Urmăriți Impact.ro și pe