Incident la Raiffeisen Bank. Mesaj neașteptat pentru clienții băncii

Beatrice Dumitru 03.05.2023, 13:54
Incident la Raiffeisen Bank. Mesaj neașteptat pentru clienții băncii

Probleme la Raiffeisen Bank. Clineții băncii au primit un mesaj prin care erau anunțați că nu pot efectua tranzacții online. De asemenea, reprezentanții Raiffeisen Bank au precizat că se încearcă remedierea problemei cât mai repede.

Anunțul transmis de Raiffeisen Bank clienților săi

Raiffeisen Bank România este o subsidiară a băncii austriece Raiffeisen Zentralbank. Este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii.

Pe 3 mai, reprezentanții Raiffeisen Bank au transmis un mesaj neașteptat pentru clienții săi.  Banca a anunțat un incident care impiedică clineții să realizeze tranzacții online. Incidentul impactează:

  • Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice;
  • Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice;
  • Raiffeisen SmartToken; Raiffeisen Smart Business;
  • Noul Raiffeisen Online IMM; OpenBanking (AISP/PISP/CISP);
  • Tranzacții și înrolarea în wallet (Raipay\ApplePay și GarminPay);
  • Smart Market – flux înrolare;
  • PI Onboarding.
Incident la Raiffeisen Bank. Mesaj neașteptat pentru clienții băncii
Probleme cu tranzacțiile online la Raiffeisen Bank.

Banca le-a mai transmis clienților că pot verifica oricând disponibilitatea serviciilor pe website-ul băncii, accesând următorul link: https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/in-sprijinul-tau/asistenta/disponibilitatea-serviciilor/.

„Dacă aveți nevoie de blocarea unui card sau alte operațiuni urgente, vă rugăm să sunați în call center-ul băncii la numerele *2000 sau 004 021 306 3002 (număr cu tarif normal, apelabil din orice rețea din România sau din străinătate)”,  a mai anunțat Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank, pe lista sponsorilor internaționali ai războiului

Raiffeisen Bank a fost inclusă de Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (ANPC) din Ucraina pe lista sponsorilor internaționali ai războiului. Motivul invocat de ucraineni a fost legat de decizia Raiffeisen Bank International de a nu se retrage din Rusia. Mai mult, instituția bancară a recunoscut în mod oficial așa-numitele republici populare Donețk și Lugansk.

De asemenea, Raiffeisen Bank a plătit, în 2022, la bugetul Rusiei, impozite în valoare de 559 milioane de euro, de patru ori mai mult decât în 2021, potrivit analizelor financiare.

Raiffeisen Bank nu s-a retras din Rusia după declanșarea războiului din Ucraina, așa cum au făcut marile companii ale lumii, și în al treilea trimestru al anului 2022 a obținut un profit net de 790 de milioane de euro. Astfel, filiala rusă a băncii a reprezentat aproape 70% din profitul net al grupului, conform unei analize făcute de Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...