Incident bizar pe Aeroportul Otopeni. O mașină de pompieri s-a răsturnat pe platformă

Elena Avramescu 04.10.2022, 09:23
Incident bizar pe Aeroportul Otopeni. O mașină de pompieri s-a răsturnat pe platformă

Scene de groază în Aeroportul Henri Coandă, după ce o autospecială de pompieri aparținând Serviciului Salvare Stingere Incendii de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni s-a răsturnat în momentul în care se deplasa pe platforma aeroportului. Incidentul s-a petrecut marți dimineață, 4 octombrie, la ora 6:40, după cum a transmis Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

O mașină de pompieri, răsturnată pe Aeroportul Otopeni

Din fericire, traficul aerian nu a fost afectat și se desfășoară în siguranță, iar nicio persoană nu a fost rănită.

„Astăzi, la ora 06.40, o autospecială de pompieri aparținând Serviciului Salvare Stingere Incendii de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a răsturnat, în timp ce se deplasa pe platforma aeroportului. Nicio persoană nu a fost rănită”, a transmis Serviciul de Comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București.

În plus, nicio cursă nu a fost afectată de acest incident.

„La această oră, se lucrează pentru a repune autospeciala pe roți și a o tracta la o poziție izolată. Serviciul Salvare Stingere Incendii este operațional, acționând cu alte 5 autospeciale pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Categoria de operare a aeroportului nu a fost afectată”, a mai transmis sursa citată.

Compania aeriana cu cele mai multe intarzieri pe Aeroportul Otopeni. Blue Air este pe locul 3
Aeroportul Otopeni

Poliția Transporturi Aeriene, precum și aeroportul investighează modul în care s-a produs acest incident, iar conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București urmează să ia cele mai drastice măsuri pentru a preveni astfel de incidente pe platforma aeroportuară.

„Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București va lua cele mai drastice măsuri pentru a preveni astfel de incidente pe platforma aeroportuară”, mai găsim notat în comunicat.

S-a dat startul lucrărilor de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală

CN Aeroporturi București S.A. a declarat că s-a dat startul lucrărilor de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Astfel că sunt preconizate aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, care se vor juca cu nervii pasagerilor.

La data de 12 septembrie CN Aeroporturi București S.A. a anunțat că au început să fie înlocuite patru dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale, însă lucrările vor dura aproape jumătate de an.

„Aceste lucrări vor conduce la o reducere temporară a capacității de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, și chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. În final, după o investiție de 3.2 milioane euro, se va obține o capacitate suplimentară de 20% și o reducere substanțială a timpului de așteptare la sosirea bagajelor.

Precizăm că trei dintre aceste benzi sunt în funcțiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003). În aceste condiții, este de așteptat să se producă, temporar, aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, aglomerări care pot conduce la creșterea timpului de așteptare pentru pasagerii care își recuperează bagajele de cală”, transmite CNAB.

Astfel că o să fie luate toate măsurile necesare pentru ca perioadele în care nu vor funcționa benzile care se înlocuiesc să fie minimizate, iar la finalul lucrărilor toți pasagerii să poată beneficia de un sistem extrem de modern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...