Închisoare cu suspendare pentru „Axinte“ de la Vacanţa Mare! Ce acuzații i-a adus DNA lui Florin Petrescu

Stan Filon 25.10.2020, 13:58
Închisoare cu suspendare pentru „Axinte“ de la Vacanţa Mare! Ce acuzații i-a adus DNA lui Florin Petrescu

Actorul de la „Vacanța Mare” Florin Petrescu, cel care a dat viață ani la rând personajului Axinte, a fost condamnat la închisoare pentru șantaj! Acesta nu va merge, totuși, după gratii, deoarece magistrații l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Actorul Florin Petrescu, Axinte, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Celebrul actor Florin Petrescu a fost acuzat de DNA că l-ar fi şantajat pe fostul director al Spitalului Malaxa din Bucureşti, Florin Secureanu şi ar fi încercat să obţină bani de la acesta.

Tribunalul Bucureşti a emis, vineri, 2 octombrie 2020, Decizia, care prevede că actorul a semnat un acord de recunoaştere a acuzaţiilor. Astfel a fost dispusă ”suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”.

Axinte a fost condamnat a doi ani de închisoare cu suspendare
Axinte a fost condamnat a doi ani de închisoare cu suspendare

Magistrații au hotărât că actorul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existenţa

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Axinte va lucra și în folosul comunității

De asemenea Florin Petrescu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, fie la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6, Serviciul de Probaţine Bucureşti urmând să desemneze instituţia unde condamnatul va presta munca neremunerată în folosul comunităţi. Pe lângă asta, actorul a fost obligat să achite suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare,după cum se arată în decizia instanţei, care putea fi contestată în termen de 10 zile.

Dar ce a făcut mai exact Axinte? Ei bine, dosarul actorului a fost deschis în urmă cu opt ani, potrivit avocatului acestuia. Cel care a spus exact ce s-a întâmplat a fost chiar actorul. Aceasta a fost varianta prezentată de el:  ”Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: «Eşti prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru». Şi m-am dus la Dan şi i-am zis să nu mai facă şi el atâtea probleme. «Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul». Şi eu i-am pus în legătură”, a recunoscut actorul, potrivit digi24.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...