Încep înscrierile pentru faza a doua a vaccinării. Cum poți ajunge pe liste

Cristian Cojocaru 15.01.2021, 08:41
Încep înscrierile pentru faza a doua a vaccinării. Cum poți ajunge pe liste

Autoritățile deschid înscrierile pentru faza a doua a vaccinării, fază în care se încadrează persoanele cu grad ridicat de risc dar și persoanele care desfășoară activități esențiale. Progamările se pot face prin intermediul medicului de familie, telefonic sau online.

Faza a doua a vaccinării își începe înscrierile

Începând cu astăzi, 15 ianuarie, vor începe înscrierile pentru cea de-a doua etapă a vaccinării împotriva coronavirus. În București, sunt organizate opt centre de vaccinare cu 23 de puncte, pentru perioada următoare, autoritățile stabilind alte 29 de centre de vaccinare. Potrivit anunțului Prefecturii, vaccinarea va începe cu data de 18 ianuarie.

Programările se pot face pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, iar primele persoane care sunt așteptate să se vaccineze sunt persoanele cu grad ridicat risc în care se încadrează adulții peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice. Totodată sunt așteptate la vaccin și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică București, în categoria vârstnicilor din centrele rezidențiale este avut în vedere un număr de 2026 de persoane și alți 352 de angajați care deseversc locațiilor, iar vaccinarea va fi realizată de către echipe mobile. Din categoria persoanelor cu boli cronice face parte orice persoană indiferent de vârstă, care suferă de diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice ori congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, onocologie, pulmonare, neurologice, afecțiuni hepatice și autoimune sau cei cu imunodepresii.

În primă fază, autoritățile au pregătit opt centre de vaccinare cu 23 de puncte
În primă fază, autoritățile au pregătit opt centre de vaccinare cu 23 de puncte

Cum te poți programa

Toate persoanele care intră în aceste categorii, se pot programa cu ajutorul medicului de familie sau, după caz, prin intermediul oricărui alt medic de familie, prin callcenter la numărul de telefon 021.9462 ori prin structurile de asistență socială la nivelul primăriilor de sector. Aceste înscrieri se pot face și prin contul unui aparținător, prin intermediul online, de pe un cont fiind posibilă înscrierea a maxim 10 persoane.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator, iar programarea se va face pentru persoanele din categoriile menționate indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate. În primă fază, autoritățile au pregătit opt centre de vaccinare cu 23 de puncte, dintre acestea amintind:

  • Spitalul Clinic Colțea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudești, nr.104-122, București;
  • Spitalul Clinic de Urgență Floreasca – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, București;
  • Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr Matei Balș – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, București;
  • Institutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Șoseaua Viilor, nr.90, București;
  • Spitalul Obregia – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeșelu, nr.8, București;
  • Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, București;
  • Spitalul Universitar de Urgență – 2 centre cu cinci puncte de vaccinare / Splaiul Independenței, nr.69, București.
Urmăriți Impact.ro și pe