Incendiu violent în București, în Parcul Natural Văcărești. 4.000 de metri pătrați sunt afectați

Ioana Bucur 19.05.2022, 17:50
Incendiu violent în București, în Parcul Natural Văcărești. 4.000 de metri pătrați sunt afectați

Alertă în Capitală, joi după-amiaza. Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov au anunțat că un incendiu violent a izbucnit în București, în Parcul Natural Văcărești. Potrivit autorităților, flăcările au afectat o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați. Din primele informații, zona s-ar afla la câteva sute de metri distanță de Splaiul Unirii.

Incendiu în Parcul Natural Văcărești din Bucureti

Patru autosepciale de singere au fost mobilizat joi după-amiază, în Capitală, pentru a stinge un incendiu violent izbucnit în București, în Parcul Natural Văcărești. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, suprafața afectată de flăcări ar fi de aproape 4.000 de metri pătrați.

Din primele informații, focul se manifestă este la aproximativ 500-700 de metri distanţă faţă de Splaiul Unirii.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația din Parcul Natural Văcărești, suprafață afectată 4000 mp. (…) Incendiul este localizat”, potrivit datelor comunicate de pompieri.

Incendiul a fost localizat și stins, au mai transmis reprezentanți ai ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendiu violent in Bucuresti, in Parcul Natural Vacaresti. 4.000 de metri patrati sunt afectati

Nicușor Dan a anunțat un protocol de colaborare cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti

Cu aproape o săptămână înainte de incendiul din Parcul Natural Văcărești, primarul general al Capitalei făcea o vizită aici, anunțând și o colaborare cu mai multe instituţii şi entităţi pentru gestionarea potrivită a acestei zone.

„Am fost astăzi într-o vizită de lucru în Parcul Natural Văcăreşti, alături de Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei SUA în România, David Muniz, consilierul prezidenţial Alexandra Bocşe şi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Sunt deja în curs de implementare câteva etape importante necesare pentru a înainta în acest proiect: planul de management al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, regulamentul de funcţionare, precum şi două studii de specialitate, hidrogeologic şi geologic. De asemenea, a fost lansat pe SEAP un Concurs Internaţional de Soluţii, iniţiat de Primăria Sector 4, în colaborare cu Primăria Capitalei şi Administraţia Parcul Natural Văcăreşti”, a scris, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că, pentru o administrare cât mai eficientă a Deltei Văcăreşti, vrea să dezvolte un parteneriat între Primăria Capitalei, prin Administraţia special creată, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi Primăria Sectorului 4.

„Vom semna un protocol de colaborare cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, care militează de foarte mulţi ani pentru ca această oază de verdeaţă din mijlocul Bucureştiului să devină arie naturală protejată şi să fie întreţinută aşa cum este firesc. Foarte important, Primăria Municipiului Bucureşti va scoate la concurs postul de director al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, dar şi posturi de specialitate, biologi şi rangeri”, a mai scris primarul.

Potrivit edilului, urmează să fie anunțate înscrierile pentru candidați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...