Demisia lui Nicușor Dan, cerută de Marcel Ciolacu: „Scapă și bucureștenii”

Ana Anitoiu 10.05.2022, 12:56

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, marți, demisia primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, despre care a declarat că este total depășit de problemele administrative ale Bucureștiului. Liderul social-democraților a spus că dacă ar renunța la funcția pe care o ocupă, ar scăpa de o tortură atât bucureștenii, cât și edilul.

Marcel Ciolacu, acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Liderul PSD a cerut demisia lui Nicușor Dan după ce primarul general al Capitalei a criticat controalele pe care le-a început la STB Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), condusă de Horia Constantinescu, membru al Partidului Social Democrat.

„Cel mai bine să-și dea demisia și scapă și bucureștenii, scapă și domnul Nicușor Dan de o tortură”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că primarul general al Capitalei este depășit total de problemele administrative pe care le are Bucureștiul.

Demisia lui Nicusor Dan, ceruta de Marcel Ciolacu
Nicusor Dan. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nicușor Dan, acuzații la adresa PSD

De cealaltă parte, Nicușor Dan a acuzat, luni, ANPC, că a devenit „noua bâtă a PSD în București” și că încearcă să blocheze transportul în comun din Capitală. Autoritatea a verificat peste 700 de autobuze, troleibuze şi tramvaie și a scos temporar din circulaţie peste 80 dintre aceste vehicule.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reuşit sindicatul politic acum câteva luni – să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală.

ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, şi asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, ameninţă cu închiderea de spitale şi pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulaţie a mai multor troleibuze şi tramvaie (anunţ făcut chiar azi)”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan: PSD vrea să se răzbune

De asemenea, primarul Nicușor Dan a spus că, de fapt, PSD vrea să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Edilul a recunoscut că nu este totul perfect în Capitală, dar a precizat că acest lucru este cauzat de probleme nerezolvate de 30 de ani, dintre care unele au fost agravate de fosta administrație Gabriela Firea. El a precizat că nu se pot bloca serviciile publice doar pentru că nu se află la standarde de excelență.

„Nu punem lacătul pe Bucureşti, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aş dori să existe suficienţi bani la Primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată. Ce mai urmează să mai facă ANPC?

Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe reţea? Asta vor Gabriela Firea şi prietenii ei de la ANPC? Probabil că bucureştenii se pot aştepta şi la aşa ceva de la subordonaţii plini de zel ai Doamnei. Sunt curios dacă sunt tot atât de necruţători cu Primăriile Sectoarelor 3, 4 sau 5”, a scris Nicuşor Dan.

ANPC a trasmis că printre cele mai importante nereguli ce au fost descoperite în unele dintre mijloacele de transport în comun din Capitală se numără neigienizarea corespunzătoare a multora dintre vehicule. Inspectorii au găsit resturi alimentare, rugină în exces, praf în strat grosier, geamuri murdare și un sistem de ventilare plin de praf.

Alte nereguli semnalate de ANPC au fost lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite, pentru ca mijloacele de transport să poată ieşi în traseu, precum și existenţa unui sistem de iluminat interior ce funcționa doar parțial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...