Incendiu de proporții în București. Un bloc, cuprins de flăcări de la etajul 2 până la etajul 10. Două persoane la spital

Ioana Bucur 14.05.2022, 22:08

Un incendiu de proporții a izbucnit sâmbătă seara, în București. Un bloc din Sectorul 5 al Capitalei este cuprins de flăcări, de la etajul 2 până la etajul 10. Nu se știe dacă există sau nu victime sau persoane blocate în interiorul imobilului. Pompierii acționează deja la fața locului.

Un incendiu de proporții a izbucnit într-un bloc din București

Update ora 23:30. Până în prezent un număr de 112 persoane s-au autoevacuat, opt persoane sunt asistate medical, dintre care două au fost transportate la spital, a mai transmis ISU Bucureşti Ilfov.

Update. Două persoane din blocul cuprins de flăcări ar fi acum în evaluare medicală.

Pentru stingerea incendiului s-a actionat din exterior utilizand autoscara. De asemenea au fost constituite echipe de cautare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu.

La acest moment actioneaza 14 autospeciale cu apa si spuma,4 SMURD B2,2 UTIM,DSM,2 SABIF”, a transmis IGSU.

Știre inițială:

Un bloc din Sectorul 5 din București a fost cuprins de flacări, sâmbătă seara. Potrivit relatărilor de la fața locului, întreg blocul a fost evacuat, flăcările se întind de la etajul 2 până la etajul 10.

Nu a fost anunțat, până acum, dacă există sau nu victime sau persoane blocate în interiorul imobilului.

„Este un incendiu de proportii mari. Nu știm dacă există sau nu victime”, a spus Iulian Cârlogea, city manager sector 5.

Pompierii au reușit să stingă flăcările. Mircea Nicolaidis, viceprimar al Sectorului 5, a declarat că oamenii evacuați nu vor fi nevoiți să petreacă noaptea în stradă, urmând să se găsească soluții pentru ei în cel mai scurt timp.

„Incendiul este stins, nu mai arde cu flacără. Nu știm exact de unde a izbucnit, de la ce etaj a început. Sunt mai multe variante, ar putea fi de la coaforul de la parter sau chiar de la un apartament de la etajul greu. Alte informații nu mai am în acest moment, sunt aici, la fața locului. Se vor găsi soluție pentru locatari. Nimeni nu va rămâne in stradă în această noapte. Vom găsi variante pentru a-i adăposti”, a declarat Mircea Nicolaidis, viceprimar Sector 5, la România TV.

Primele reacții ale autorităților

Consilierul local Alexandru Dimitriu a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că incendiul ar fi izbucnit intr-un apartament situat la etajul doi al blocului, porpagându-se pe fațada clădirii până la etajul 10.

„O nouă tragedie este in desfășurare la noi în Sectorul 5. Un bloc termoizolat a luat foc, iar propagarea incendiului este cauzată cel mai probabil de materialele ieftine folosite:

În zona str. Baciului nr. 4, sector 5 a izbucnit un incendiu într-un apartament situat la etajul 2, care s-a propagat pe fațada blocului până la etajul 10. La fața locului au fost direcționați polițiști locali din candrul Poliției Locale Sector 5, iar lucrătorii din cadrul ISUBIF acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Până în acest moment nu sunt informații cu privire la înregistrarea de victime omenești sau persoane evacuate din bloc”, a scris consilierul local Alexandru Dimitriu, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...