Incendiu puternic într-un bloc din Satu Mare. Opt oameni au ajuns la spital după ce un televizor a explodat

Ioana Bucur 17.07.2022, 10:55
Incendiu puternic într-un bloc din Satu Mare. Opt oameni au ajuns la spital după ce un televizor a explodat

Opt oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați de urgență la spital, sâmbătă seara. Un incendiu puternic a izbucnit într-un bloc din orașul Livada, județul Satu Mare. Flăcările au distrus complet un apartament. Totul ar fi început în momentul în care un televizor a explodat, o scânteie aprinzând tabloul de siguranță.

Incendiu puternic în județul Satu Mare

Locuitorii unui imobil din orașul Livada, județul Satu Mare, au trăit spaima vieții. Sâmbătă, în jurul orei 18:30, blocul a fost cuprins de flăcări, un apartament fiind distrus în totalitate.

Din primele informații, incendiul a izbucnit după ce un televizor a explodat, iar o scânteie ar fi aprins tabloul de siguranță. Apartamentul a fost înghițit de flăcări, iar fumul a inundat întreaga clădire.

„A explodat un televizor, după explodarea televizorului s-a aprins şi tabloul de siguranţă şi de acolo s-a extins focul în apartament. Am fost în interiorul apartamentului, din păcate a ars aproape în totalitate”, a declarat Arthur Piricsi, primar Livada, potrivit observatornews.ro.

Oamenii au auzit o bubuitură puternică sâmbătă după-amiaza. Speriați, mai mulți locatari au sunat la 112, cerând intervenția pompierilor. La fața locului au fost trimiși doi ofițeri și 18 subofițeri, cu o autospecială de lucru la înălțime, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, două ambulanțe SMURD, precum și echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare.

Incendiu puternic într-un bloc din Satu Mare. Opt oameni au ajuns la spital după ce un televizor a explodat

„Trei sunt pe mască de oxigen”

Ținându-se cont de amploarea incendiului, a fost solicitată și intervenția Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Livada.

Opt oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. Două persoane au suferit atacuri de panică, alte șase au suferit intoxicații cu monoxid de carbon.

„Nu au suferit arsuri, nu au suferit leziuni la nivelul membrelor sau feţei, au inhalat doar fum şi sunt atent monitorziaţi. Trei sunt pe mască de oxigen, dar nu presupune că vor rămâne internaţi în spital”, a explicat Demian Constantin, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru aceeași sursă.

Familia care locuia în apartamentul distrus de incendiu va primi ajutor de la autoritățile locale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...