Alertă de incendiu pentru turiștii din Grecia. Pompierii români intervin în mai multe zone preferate pentru vacanță

Badea Violeta, Andra Daoud 04.07.2022, 16:34
Alertă de incendiu pentru turiștii din Grecia. Pompierii români intervin în mai multe zone preferate pentru vacanță

Anunț important pentru toți românii care își petrec concediul în Grecia. Un incendiu puternic a izbucnit duminică după-amiaza, 3 iulie, într-una dintre cele mai îndrăgite zone. Autoritățile din Grecia au ordonat evacuarea unui sat și au transmis un avertisment cu privire la faptul că și alte zone sunt în pericol. Iată insula care a fost cuprinsă de flăcări!

O insulă din Grecia se confruntă cu incendii puternice de vegetație

Update 16:15. 28 de pompieri români intervin în aceste momente pentru localizarea și stingerea incendiului care afectează o mare suprafață de vegetație. Sunt folosite 3 mașini de stingere a incendiitor și o cisternă de mare capacitate. Modulul național specializat pe stingerea incendiilor de vegetație acționează în zona Schimatari, la nord de Atena, potrivit IGSU.

Autoritățile transmit că un rol foarte important în stingerea incendiului îl are cisterna de mare capacitate, aceasta putând transporta o cantitatea de 30.000 de litri de apă și fiind utilizată pentru alimentarea dispozitivelor de stingere. Este folosită în zonele unde nu există surse de apă (hidranți, râuri sau lacuri).

„În aceste momente, modulul național specializat de stins incendii de pădure acționează pentru lichidarea unui incendiu, în zona regiunii Schimatari, situată la Nord de Atena. 28 de pompieri români, 3 mașini de stingere incendii de pădure și 1 cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

Pompierii români acționează în sprijinul colegilor eleni, care au dislocat, în zona Dilesi, un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate). Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurarea a întregii misiuni derulate de salvatorii români.”, au transmis cei de la IGSU.

 

Știrea inițială:

Una dintre cele mai iubite și vizitate zone din Grecia, Insula Lefkada, se confruntă cu incendii puternice de vegetație. Flăcările au izbucnit în cursul zilei de duminică, 3 iulie, în apropiere de plajele Porto Katsiki și Egkremnous, două dintre cele mai iubite plaje de pe celebra insulă.

Autoritățile elene avertizează că flăcările nu afectează doar insula Lefkada. Un alt incendiu a izbucnit în Achaia, aflată în partea de nord-vest a Peloponezului.

De asemenea, flăcările au cuprins și zona Portes. De alttfel, oamenii care locuiesc în satul Valmi au fost evacuați preventiv de către autorități. Această măsură a fost luată după ce incendiul ar fi scăpat de sub control din cauza vântului care bate cu putere dinspre partea de vest.

Alte regiuni care prezintă un risc ridicat de incendii sunt cele din nordul Mării Egee. Este vorba de Lesbos, Chios, Samos, Ikaria. De asemenea, pericolul există și în Atica, Grecia Centrală și vestul Greciei, transmite Greek Reporter.

Pompierii români sar, din nou, în ajutorul Greciei

Anul trecut, pompierii români au fost lăudați în presa din Grecia pentru modul în care au intervenit pentru stingerea incendiilor care au mistuit insula Evra. Acum este nevoie, din nou, de ajutorul lor.

Zeci de pompieri români și bulgari au ajuns sâmbătă, 2 iulie, în Grecia. Acestea sunt primele echipe dintr-o forță de intervenție europeană detașate în această țară, pentru a asigura sprijin în cazul unor incendii majore de vegetație în această vară, informează Reuters.

„Vă mulțumim mult că ați venit să ne ajutați în timpul unei veri care se anunță dificilă pentru țara noastră și că dovediți că solidaritatea europeană nu este doar o vorbă, ci o realitate”, a declarat ministrul Protecției Civile din Grecia, Christos Stylianides, care i-a întâmpinat pe pompierii din România și Bulgaria.

„Când lucrurile se complică, veți lucra cot la cot cu pompierii noștri pentru a salva vieți și proprietăți”, a mai adăugat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...