Incendiu la spitalul din Sighetu Marmației. Patru echipaje intervin pentru stingerea focului

Badea Violeta 14.06.2022, 19:44
Incendiu la spitalul din Sighetu Marmației. Patru echipaje intervin pentru stingerea focului

Momente de panică în județul Marmureș. Un incendiu violent a izbucnit marți, 14 iunie, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației. Acoperișul clădirii a fost cuprins de flăcări în doar câteva secunde. Pompierii au reuşit să îl stingă în urmă cu 20 de minute. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Un incendiu a izbucnit la spitalul din Sighetu Marmației

Spitalul din Sighetu Marmației a fost cuprins de flacări, în cursul zilei de marți, 14 iunie. Nicio persoană nu a fost rănită, dar s-a impus evacuarea personalului medical și a cinci pacienţi, care erau în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Incendiul a fost declanşat la acoperişul unei anexe din apropierea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Între timp, pompierii au reușit să stingă flăcările, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

„Incendiul a fost lichidat. Au ars circa 20 de metri pătraţi de acoperiş. Au fost evacuaţi 5 pacienţi, care erau în Unitatea de Primiri Urgenţe şi personalul medical”, a transmis reprezentantul ISU Maramureş.

Înainte de lichidarea incendiului, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş anunţase că la faţa locului intervin nu mai puțin de patru echipaje de pompieri ale Detaşamentului Sighet. Momentan nu se cunosc cauzele incendiului.

incendiu
Incendiu la un spital din judetul Maramures

Bloc din Arad, cuprins de flăcări, duminică noapte

O garsonieră de la etajul doi al unui bloc din Arad a fost cuprinsă de flăcări, în noaptea de duminică, 12 iunie. Ulterior, blocul a fost inundat de fum. Nu mai puțin de 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit celor de la Agerpres.

„S-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Arad cu doua autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, două ambulanţe tip SMURD, una tip C şi una tip B cât şi un echipaj medical SAJ.

După efectuarea recunoaşterii, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta într-o garsonieră iar blocul era inundat cu fum. S-a acţionat în paralel pentru lichidarea incendiului cât şi pentru evacuarea locatarilor.

Au fost evacuate 60 – 65 de persoane, zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci dintre acestea fiind transportate la spital”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...