Incendiu devastator în Prahova. O hală de producție și o clădire de birouri au izbucnit în flăcări

Elena Avramescu 09.06.2022, 09:20
Incendiu devastator în Prahova. O hală de producție și o clădire de birouri au izbucnit în flăcări

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la o hală de producție și o clădire de birouri din localitatea Maneciu Ungureni, județul Prahova, iar pompierii se chinuie de câteva ore să stingă focul. Mai precis, la ora 03:00, a fost anunțat la 112 un incendiu uriaș care a izbucnit la o hală de producție și o clădire de birouri din Prahova.

Incendiu la o hală de producție și o clădire de birouri din Prahova

Focul s-a extins pe o suprafață de aproape 5.000 metri pătrați, iar la fața locului au fost mobilizate nu mai puțin de 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din primele informații, se pare că nu sunt raportate victime.

În jurul orei 03:20, incendiul a fost localizat, însă se lucrează în continuare pentru ca acesta să fie lichidat. Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile: vopseluri, diluanți, lemn, bureți, utilaje.

Incendiu la o hala de productie si o cladire de birouri din Prahova
Incendiu Prahova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a declarat că incendiul a afectat o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Chiar dacă focul a fost localizat, încă sunt prezente mici focare, astfel că se continuă intervenția pompierilor.

„Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile: vopseluri, diluanți, lemn, bureți, utilaje. Suprafață estimata: 5000 mp”, au declarat reprezentanții ISU Prahova, joi dimineața.

Specialiștii urmează să verifice din ce cauză a izbucnit incendiul.

Incendiu la o hală de construcții din Timișoara

În urmă cu două săptămâni, s-a produs un alt incediu asemănător, de data aceasta în Timișoara, la o hală de construcții. Pompierii s-a luptat ca să stingă flăcările din cadrul spațiului dedicat depozitării materialelor de construcții, după ce un fum gros s-a observat de la distanță, în timp ce echipajele au acționat rapid pentru a opri focul.

Pentru stingerea focului au intervenit cu o autoscară de lucru la înălțime, 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de prima intervenție și 1 echipaj SMURD, fiind vorba despre 400 de mp de suprafață, incendiul manifestându-se cu o intensitate mare. În plus, a fost anunțată inclusiv la Garda de Mediu.

Nouă autospeciale de stingere, două pentru salvare de la înălțime și autocisterna cu 30.000 litri apă au intervinit la fața locului.

„Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 400 mp. În acest moment, incendiul este localizat și nu mai există posibilități de propagare la vecinătăți. Pompierii lucrează pentru lichidarea incendiului. Din fericire, până in acest moment nu s-au înregistrat victime”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...