Incendiu de pădure în Lunca Bradului. Pompierii luptă cu flăcările de mai bine de 24 de ore

Elena Avramescu 24.06.2022, 06:43
Incendiu de pădure în Lunca Bradului. Pompierii luptă cu flăcările de mai bine de 24 de ore

De mai bine de 24 de ore, zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, angajaţi ai Direcţiei Silvice Mureş şi ai Serviciului Salvamont se luptă cu flăcările și încearcă să stingă incendiul de pădure, izbucnit pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului.

Incendiu puternic în Lunca Bradului

„Pe versant s-a realizat un dispozitiv de alimentare cu apă pe un tronson de 200 metri liniari în vederea facilitării acţiunilor de intervenţie. La faţa locului intervin echipe mixte pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului. În momentul de faţă se intervine cu 13 cadre militare ISU Mureş, 41 de persoane din cadrul Direcţiei Silvice Mureş, doi reprezentanţi Salvamont Mureş, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o maşină de teren, trei motopompe, două bazine de apă aflate pe versant din partea Direcţiei Silvice. Intervenţia este în derulare, se caută toate focarele ascunse”, a declarat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş.

Se pare că incendiul a fost semnalat în urmă cu o zi, în jurul orei 12:20, ca incendiu de vegetaţie uscată produs lângă fondul forestier din localitatea Lunca Bradului, pe Valea Ilvei.

Incendiu puternic in Lunca Bradului
Incendiu in Lunca Bradului

În plus, de la ora anunţării evenimentului s-a lucrat fără încetare pentru localizarea şi stingerea incendiului de către pompierii militari din cadrul ISU Mureş, ISU Harghita, pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului, angajaţi ai Ocolului Silvic Lunca Bradului şi ai Salvamont Mureş.

ISU Mureş a menționat că este o intervenţie extrem de grea din cauza vântului, a terenului greu accesibil şi foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiţi să ia la pas fiecare metru pătrat, aceştia neputând fi ajutaţi, iniţial, de tehnica de intervenţie sau de utilaje.

Inițial, o estimare indica afectarea a aproximativ două hectare de vegetaţie uscată, fond forestier şi păşuni alpine.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe