Incendiu de vegetație în Capitală! 8 autospeciale de stingere au intervenit. Ce se întâmplă acum la fața locului

Iancu Andreea 06.08.2020, 19:10
Incendiu de vegetație în Capitală! 8 autospeciale de stingere au intervenit. Ce se întâmplă acum la fața locului

Un incendiu semnificativ a pornit în această după-amiază în Capitală. Zona afectată este împânzită de către autospecialele pompierilor, care încearcă să stingă focul. Totuși, acțiunea autorităților este îngreunată de vântul care bate cu putere și de accesul dificil către centrul incendiului.

Incendiu de vegetație, combătut cu 8 autospeciale

O suprafață de teren de aproximativ 10.000 de metri pătrați, acoperită de vegetație, dar și gunoaie, a luat foc în timpul după-amiezei de joi, 6 august. Pompierii au trimis opt autospeciale pentru a ajunta la stingerea incendiului de vegetație, potrivit mediafax.ro.

Cu toate acestea, misiunea specialiștilor este una dificilă. Condițiile meteo, mai exact vântul puternic, fac ca flăcările să se extindă cu rapiditate. Pe de altă parte, străzile Drumul Cooperativei, Gladiolelor și Ion Gonea, în apropierea cărora se află incendiul, sunt locurile prin care autospeciale încearcă să ajungă la incendiu.

Intervenția se află în desfășurare la această oră, potrivit purtătorului de cuvânt IGSU, Daniel Vasile.

Cetățenii Capitalei, avertizați prin sistemul Ro-Alert
Cetățenii Capitalei, avertizați prin sistemul Ro-Alert

Românii, avertizați prin intermediul unei alerte prin SMS

Cetățenii din București au fost anunțați cu privire la incendiul izbucnit în Capitală prin intermediul sistemului Ro-Alert. Astfel, bucureștenilor li s-a semnalat faptul că zona străzii Brașov este afectată de un incendiu. Aceștia sunt îndrumați să evite zona afectată, lăsând cale liberă autorităților să stingă flăcările.

Totodată, fumul gros eliberat în urma flăcărilor este și el periculos pentru populație.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...