Incendiu de proporţii la Breaza. Sute de hectare de vegetaţie uscată şi de pădure de pin, afectate

Andra Daoud 26.03.2022, 19:45
Incendiu de proporţii la Breaza. Sute de hectare de vegetaţie uscată şi de pădure de pin, afectate

Un incediu de vegetație a izbucnit sâmbătă în comuna Breaza, județul Buzău, iar fumul poate fi observat de la câteva zeci de kilometri distanță. Focul s-a extins foarte mult, cuprinzând aproximativ 500 de hectare de vegetație uscată, dar și 50 de hectare dintr-o pădure de pini. Toți angajații ISU Buzău participă la stingerea incendiului, dar au fost mobilizați și pompieri din județele Vrancea și Prahova.

Incendiu de proporții la Breaza

Update sâmbătă, 26 martie, ora 19:30. Comandantul ISU Buzău, Nicolae Tudoroiu, a anunțat că a solicitat sprijin aerian pentru stingerea incendiului. În cel mai fericit caz, acest sprijin va veni duminică dimineața, potrivit News.ro.

Sunt condiţii foarte dificile, o intervenţie deosebită prin condiţiile foarte dificile de altitudine, imposibilitatea căilor de acces pentru autospeciale, dar şi pentru faptul că pădurea de pin e foarte deasă şi e vorba de un material combustibil foarte dificil”, a declarat şeful ISU Buzău.

Incendiul se manifestă pe raza comunelor Breaza și Pietroasele, iar flăcările s-au extins și la parcul de antene și relee de pe Vârful Istrița. Din fericire, nu au fost afectate comunicațiile până acum, au transmis autoritățile.

Știrea inițială:

Incendiul de vegetație de la Breaza este cel mai mare produs în acest an, potrivit estimărilor pompierilor. Fumul poate fi observat din orașul Buzău, aflat la aproximativ 30 de kilometri distanță. Deși inițial s-a estimat că suprafața afectată este de 10 hectare, flăcările s-au extins foarte mult, afectând până la această oră 500 de hectare de vegetație uscată și 50 de hectare dintr-o pădure de pini.

Pompierii din județul Buzău, dar și din județele învecinate au fost mobilizați pentru stingerea focului, iar autoritățile iau în calcul să solicite și sprijin aerian.

După părerea mea, peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia. Tot ce vezi în jur e ars. Cred că e cel mai grav eveniment din această primăvară. Cred ca sunt 500 de ha de vegetatie uscată arsă şi cel putin 50 de ha de pădure de pin afectată. Am reuşit izolarea, dar mai avem un focar spre Buzău.

Mâine voi convoca CJSU şi voi propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică. Situaţia devine extrem de gravă, trebuie să părăsim maniera preventivă. Dacă nici asta nu e infracţionalitate… Vedeţi câte resurse, cât pericol”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Cel puțin 115 pompieri și jandarmi intervin pentru stingerea focului, dar și mai mulți voluntari din împrejurimi, precum și angajați de la ocolul silvic.

Știre în curs de actualizare

 

Urmăriți Impact.ro și pe