Incendiu la un hotel din Râşnov. Zeci de turişti au fost evacuaţi

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 30.01.2022, 10:04
Incendiu la un hotel din Râşnov. Zeci de turişti au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit la un hotel din Râșnov în noaptea de sâmbătă spre duminică. În clădire se aflau 60 de persoane, dintre care unele au ieșit singure din imobil, iar altele au fost evacuate de pompieri. Autoritățile au anunțat de unde au izbucnit flăcările și au precizat că nu au fost înregistrate victime.

De unde a izbucnit incendiul la hotelul din Râșnov

În urma izbucnirii incendiului, la hotelul din Râșnov au intervenit inițial patru autospeciale cu apă și spumă. Mai târziu, au mai fost trimise o autospecială și o autoscară.

Conform ISU Brașov, incendiul de la hotelul din Râșnov ar fi izbucnit la mansarda clădirii, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Flăcările au fost stinse fără să fie înregistrate victime.

Incediu la un hotel din Rasnov
Un incendiu a izbucnit la un hotel din Rasnov

Incendii în alte zone turistice din România

În luna august a anului trecut, un avut parte de un astfel de moment înspăimântător și persoanele care se aflau într-un hotel din Giurgiu numit „Steaua Dunării”. Flăcările au izbucnit într-o anexă, fumul a ajuns peste tot, iar oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Au fost evacuate din hotel până în acest moment 10 persoane, toate conştiente şi cooperante. S-a impus aceasta măsură din cauza degajărilor mari de fum, întrucât ardeau mase plastice şi materiale textile în cantităţi relativ mari.

Persoanelor evacuate li s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, neimpunându-se transportul vreuneia la spital până în acest moment”, a transmis atunci Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

La începutul acestei săptămâni, luni, 24 ianuarie, a avut loc un incendiu și în județul Covasna. Cinci case au ars complet, iar alte trei au rămas fără acoperiș în localitatea Comandău. Flăcările s-au extins foarte repede pentru că locuințele erau lipite.

„În casele afectate de incendiu locuiau 19 persoane, dintre care 3 minori ( 1 an, 6 ani și 17 ani). Din cele 19 persoane, 2 vor fi cazate la Parohia Reformată și 17 la rude”, au transmis reprezentanții ISU Covasna, precizând că n-au fost înregistrate victime.

Cu doar două zile înainte, sâmbătă, 22 ianuarie, a izbucnit un incendiu și la o casă cu etaj din Timișoara. Flăcările au mistuit complet acoperișul casei și o anexă în care proprietarii au depozitat lemne pentru încălzire. Vecinii care au observat fumul gros ce era degajat au dat alarma. Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate.

Pentru evitarea izbucnirii incendiilor, reprezentanții ISU au recomandat ca sobele sau coșurile de fum să fie curățate periodic, să fie verificate aparatele de încălzire electrică și să fie evitată supraîncărcarea sobelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...