Incendiu puternic în Covasna. 19 persoane au rămas pe drumuri, după ce casele lor au fost afectate de flăcările uriașe Video

Cătălina Burghelea 24.01.2022, 06:04
Incendiu puternic în Covasna. 19 persoane au rămas pe drumuri, după ce casele lor au fost afectate de flăcările uriașe Video

Un incendiu puternic a afectat, duminică, opt locuințe lipite din localitatea Comandău, județul Covasna. Cinci case au ars complet, iar celălalte trei au rămas fără acoperiș. 19 persoane, inclusiv copii, au fost salvate din calea flăcărilor de pompierii veniți la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-a luptat ore bune cu focul uriaș. Alarma s-a dat în jurul prânzului.

19 persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului, după ce flăcările le-au ars casele

Un incendiu de proporții, produs în localitatea Comandău, din județul Covasna, a făcut scrum cinci case, iar alte trei au rămas fără acoperiș. În ele stăteau 19 persoane, inclusiv copii, care au tras o sperietură soră cu moartea. Cele opt locuințe erau lipite între ele, ceea ce a dus la propagarea rapidă a focului.

Foto Facebook
Foto Facebook

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului

La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, 14 subofițeri și un voluntar din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe și Secției Târgu Secuiesc, SVSU Comandău și SVSU Covasna. A ars o suprafață de 600 de metri pătrați.

„La fata locului intervin pentru stingerea incendiului 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă , 14 subofițeri și un voluntar din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe și Secției Târgu Secuiesc, SVSU Comandău și SVSU Covasna.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 600 mp, sunt afectate 8 case de locuit, lipite sub același acoperiș, dintre care 5 au ars complet și 3 la nivelul acoperișului.

În casele afectate de incendiu locuiau 19 persoane, dintre care 3 minori ( 1 an, 6 ani și 17 ani). Din cele 19 persoane, 2 vor fi cazate la Parohia Reformată și 17 la rude”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Focul s-a extins foarte repede din cauză că imobilele erau lipite

Gospodăriile erau lipite, astfel că incendiul s-a extins foarte repede la toate cele opt case. În ele se aflau 19 persoane, inclusiv doi copii de 1 an şi 6 ani. Majoritatea va sta pe la rude, iar două persoane vor fi cazate la Parohia Reformată din localitate. Nu s-au înregistrat victime. Pe rețelele sociale au apărut mai multe apeluri pentru ajutorarea familiilor sinistrate. Casele afectate de incendiu se află la marginea comunei Comandău.

Foto Facebook
Foto Facebook

Incendiu și în Timișoara

Sâmbătă, 22 ianuarie, o altă casă a fost cuprinsă de flăcări, în Timișoara. Acoperișul unei locuințe cu etaj a luat foc. Au intervenit trei autospeciale de stingere, 11 subofițeri, doi ofițeri, o autoscară mecanică, dar și un echipaj SMURD. Alarma a fost dată de vecinii care au observat fumul gros. Au ars acoperișul casei și o anexă în care erau depozite lemne.

A ars acoperișul casei P+1E pe o suprafață de aproximativ 200 mp și o anexă în care erau depozite lemne. Apelul a fost făcut de vecini. Nu sunt persoane rănite, intoxicate”, a precizat ISU Timiș.

Cum eviți astfel de situații. Sfaturi prețioase de la specialiști

Astfel de situații pot fi evitate, dacă populația ține cont de anumite sfaturi utile. Reprezentanții ISU recomandă curățarea periodică a sobelor/coșurilor de fum, verificarea aparatelor de încălzire electrică din locuință și evitarea supraîncărcării sobei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...