Încă un record pentru David Popovici. Aur la 100 metri liber la Campionatul Național

Anca Manolica 10.11.2022, 22:04
Încă un record pentru David Popovici. Aur la 100 metri liber la Campionatul Național

Înotătotul de aur al României își continuă parcursul excelent în carieră. David Popovici a mai bifat un record impresionant, după ce a câștigat joi, 10 noiembrie, proba de 100 de metri liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin scurt (25 metri) de la Otopeni. Ce timp incredibil a reușit să scoată sportivul de numai 18 ani.

David Popovici, de neoprit la Campionatul Național de la Otopeni

Fenomenul natației mondiale ia parte în aceste zile la Campionatul Național în bazin scurt, acolo unde a obținut deja o primă medalie de aur, stabilind și nou record pentru înotul din România. David Popovici (18 ani), multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene de natație, a câștigat joi, 10 noiembrie, proba de 100 de metri liber în bazin scurt (25 metri) de la Otopeni.

Cel mai rapid înotător din lume la 100 de metri liber, a bifat o nouă performanță notabilă în sportul românesc odată cu această nouă medalie de aur adjudecată. Astfel, David Popovici a stabilit un nou record la proba de înot liber în bazin scurt (25 metri), încheind proba cu timpul 46.62 secunde.

Un nou record pentru „racheta” din bazin

Dar mai mult decât această nouă medalie nouă în palmares este faptul că sportivul legitimat la clubul Dinamo București reușit să stabilească un nou record național la această probă. El a fost urmat de Andrei Ungur, legitimat la CSM Brașov, care a avut un timp de 48.42 secunde, iar podiumul a fost completat de Patrick Sebastian Dinu de la CS Farul Constanța, cu 48.62 secunde.

David Popovici, de neoprit la Campionatul Național de la Otopeni
David Popovici, de neoprit la Campionatul Național de la Otopeni

Chiar și așa, David Popovici este la aproximativ 2 secunde în spatele recordului mondial din bazin scurt, care îi aparține autralianului Kyle Chalmers (44,84 secunde). În calificări, Popovici terminase proba pe primul loc cu un timp de 48,43 secunde.

Marele campion la natație va mai avea, însă, posibilitatea să se afirme la această ediție a Campionatului Național de la Otopeni. El va mai concura și în probele de 200 m liber, vineri, 11 noiembrie 2022 și la 100 m mixt, sâmbătă. În plus, duminică, 13 noiembrie, David Popovici va participa la cursa de 400 m liber.

David Popovici a adunat 13 medalii în 2022

  • Aur la Campionatul Mondial de seniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de seniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 50 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber
  • Argint la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber mixt
  • Aur la Campionatul European de seniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul European de seniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 100 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 200 m liber
  • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber
  • Argint la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber mixt

Citește și: Campionul care cere ca David Popovici să fie neapărat studiat: „O să le dea mari bătăi de cap”

Pentru sportivul multiplu medaliat cu aur, Campionatul Național în bazin scurt reprezintă o ultimă probă de verificare înaintea Mondialelor în bazin scurt care vor avea la Melbourne, Australia, între 13 și 18 decembrie

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...