Campionul care cere ca David Popovici să fie neapărat studiat: „O să le dea mari bătăi de cap”

Beatrice Dumitru 24.10.2022, 10:05
Campionul care cere ca David Popovici să fie neapărat studiat: „O să le dea mari bătăi de cap”

David Popovici a impresionat o lume întreagă cu performanțele sale din 2022, fiind considerat noua stea a înotului mondial. El a devenit campion european și mondila și a doborât un record vechi de 13 ani. Românul l-a impresionat chiar și pe cel căruia i-a spulberat recordul și a spus că David Popovici trebuie să fie neapărat studiat.

Cine spune că David Popovici ar trebui studiat

David Popovici a avut un parcurs excelent în anul 2022 la competițiile de înot la care a participat, la care a cucerit nu mai puțin de 13 medalii și a stabilit și un nou record mondial, după 13 ani, în proba de de 100 m liber  din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma.

După Michael Phelps, câștigător a nu mai puțin de 28 de medalii olimpice, care s-a arătat impresionat de performanțele lui David Popovici și a spus despre acesta că este un ”fenomem”, un alt campion a fost uimit de prestațiile românului. Cesar Cielo, cel căruia David Popovici i-a spulberat recordul în proba de 100 metri liber, este de părere că înotătorul ar trebui studiat și este convins că acesta își va doborî recordul la Olimpiada de la Paris, din 2024. De asemenea, brazilianul a dezvăluit că l-a remarcat pe David Popovici de la vărsta de 16 ani și și-a dat seama că va deveni un star al natației.

Campionul care cere ca David Popovici să fie neapărat studiat: „O să le dea mari bătăi de cap”
David Popovici este campion mondial și european.

În primul rând, tehnica lui este excepțională! Știe cum să calce apa. Îți dai seama de asta când vezi fotografiile cu el făcute de sub apă. E clar că simte altfel apa, dacă îl comparăm cu alți înotători. Și mai are atât de mult spațiu pentru a progresa!

O să le dea mari bătai de cap unor înotători de clasă mondială, precum Dressel, Chalmers. Și, din punct de vedere al tehnicii sale, nu ne rămâne decât să învățăm de la Popovici. Pentru că suntem martori la ceva cu adevărat special!”, a subliniat Cesar Cielo, invitat la podcastul „Inside with Brett Hawke” și preluat de Playtech.ro.

David Popovici va mai participa la o competiție în acest an

Brazilianul Cesar Cielo a îndemnat pe toată lumea să îl urmărească cu atenție pe David Popovici, „copilul fenomen” al înotului, pentru că sunt multe de învățat de la el.

După performanțele obținute în 2022, prestațiile lui David Popovici au fost analizate la scară largă de către specialiști și au descoperit capitolul la care sportivul român își domină adversarii. Astfel, la proba de 100 metri liber, David Popovici reușește să se impună în mod clar în a doua jumătate de bazin. Deși în prima parte a cursei nu are mereu cel mai bun timp, românul recuperează spre finalul probei,

David Popovici își va putea crește zestrea de medalii în 2022, deoarece îşi va încheia anul competiţional la Melbourne, în Australia, unde va participa la Campionatele Mondiale în bazin scurt, între 13 şi 18 decembrie,

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...