Încă un incendiu într-un bloc din Constanța. Mai multe echipaje de pompieri și SMURD, la fața locului. Video

Ana Anitoiu 06.01.2022, 00:20
Încă un incendiu într-un bloc din Constanța. Mai multe echipaje de pompieri și SMURD, la fața locului. Video

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, într-un bloc din municipiul Constanţa. Mai multe echipaje de pompieri și SMURD au intervenit după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a fost anunţat că era degajat fum pe casa scării. Unii dintre locatarii care se aflau acasă au ieșit singuri din imobil.

Unde a avut loc incendiul din Constanța

Mai exact, incendiul a izbucnit într-un bloc de pe strada Granatului din municipiul Constanţa, unde s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări, o autospecială de transport victime multiple, trei echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare, şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean Constanţa.

Când au sosit la blocul în care a izbucnit incendiul, echipajele de intervenție au observat că la locul incidentului era foarte mult fum. Între timp, conform presei locale, mai mulți locatari au ieșit din bloc sau au fost evacuați de pompieri.

Conform replicaonline.ro, nu au fost înregistrate victime. În total, au fost evacuate 13 persoane, dintre care 10 adulți și trei copii. Niciuna dintre aceste persoane nu a avut nevoie să fie transportată la spital. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, dar flăcările ar fi apărut la boxele amenajate la subsolul blocului.

Un alt incendiu a avut loc în Constanța, din cauza unui adolescent

Acest incendiu a avut loc la scurt timp după un altul ce a izbucnit la un bloc din Constanța. În noaptea de 15 spre 16 decembrie, imobilul a fost cuprins de flăcări, ce s-au extins după ce  focul a afectat mai multe maşini ce se aflau în parcarea subterană a imobilului. Un adolescent în vârstă de 15 ani ar fi provocat incidentul.

La momentul izbucnirii incendiului la blocul din Constanța, adolescentul se afla împreună cu un prieten mai mic cu doi ani decât el. În parcarea subterană de unde a pornit focul, anchetatorii au găsit un recipient cu o substanță inflamabilă.

Cei doi băieți au recunoscut la audieri că s-au jucat cu focul. De altfel, minorii au fost filmați de camerele de supraveghere în timp ce fugeau din parcarea subterană a blocului, după care, la scurt timp, a avut loc o explozie. În urma expertizei medico-legale psihiatrice ce a fost efectuată, a reieşit că adolescentul avea discernământ atunci când a provocat incendiul.

Ulterior, Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani fusese arestat la domiciliu. Instanța a hotărât arestarea preventivă a minorului, pentru 30 de zile. Sentinţa este definitivă. Celălalt băiat a fost lăsat în libertate. Vezi mai multe detalii despre incendiul de la blocul din Constanța, din luna decembrie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...