Incendiu de la blocul din Constanța: Adolescentul care ar fi pornit focul, arestat la domiciliu. Ce a spus tânărul judecătorului

Ioana Bucur 17.12.2021, 21:36
Incendiu de la blocul din Constanța: Adolescentul care ar fi pornit focul, arestat la domiciliu. Ce a spus tânărul judecătorului

Incendiu de la blocul din Constanța, provocat de doi copii, de 15 și 13 ani. Adolescentul, care ar fi pornit focul ce a lăsat zeci de familii fără casă cu doar câteva zile înainte de sărbătorile de Crăciun, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Ce a spus tânărul în fața judecătorului.

Arestat la domiciliu după ce a provocat incendiul de la blocul din Constanța

La scurt timp după ce a fost identificat ca principal suspect în cazul incendiului de la blocul din Constanța și reținut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, adolescentul în vârstă de 15 ani a fost prezentat, vineri, unei comisii pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

În urma acesteia, s-a decis că minorul avea discernământ în momentul comiterii faptei. Apoi, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Cu toate că procurorul de caz ceruse arestarea adolescentului pentru 30 de zile, justiția a decis ca acesta să fie pus sub arest la domiciliu timp de 30 de zile.

Ajuns în fața judecătorului, tânărul a mărturisit că a dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără să ştie ce conţin, variantă pe care a susținut-o și în timpul audierilor, alături de al doilea minor implicat în acest caz, un băiat în vârstă de 13 ani.

Incendiu de la blocul din Constanța Adolescentul care ar fi pornit focul, arestat la domiciliu

„Încă văd flăcări”

Peste 250 de oameni au fost evacuați, 37 de mașini au fost arse în totalitate și 24 de familii lăsate pe drumuri, cu mai puțin de zece zile înainte de Crăciun. La aproape 36 de ore de la izbucnirea incendiului de la blocul din Constanța, pe holurile imobilului încă mirosea a fum. Cu lacrimi în ochi, mulți în stare de șoc, oamenii au încercat să salveze ce s-a mai putut din apartamentele devastate.

„Nu știm nimic exact, când ne putem întoarce, când vom avea utilități și tot ce trebuie. Coșmar, încă sunt în stare de șoc, adică mă abțin să nu plâng în fața copilului. Încă văd flăcări. Mă gândesc și îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem în viața, asta contează”, spune o tânără, stăpânindu-și cu greu lacrimile, potrivit Digi 24.

O mână de ajutor a venit din partea unui dezvoltator privat, care a pus la dispoziția familiilor afectate 23 de apartamente în Năvodari.

„23 de apartamente în care vor fi cazați. Până în momentul de față, doi deja s-au mutat, încă 4 familii și-au exprimat dorința. Mai sunt câteva familii care încă se gândesc. Mai avem lângă noi și alți operatori privați care și-au exprimat disponibilitatea să ne ajute în acest sens”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...