În ce zi este bine să împodobeşti bradul de Crăciun. Greşeala pe care o fac mulţi români

Iancu Andreea 09.12.2021, 14:24
În ce zi este bine să împodobeşti bradul de Crăciun. Greşeala pe care o fac mulţi români

Unul dintre cele mai așteptate momente ale sărbătorilor de iarnă este împodobirea bradului de Crăciun. Acest obicei vechi s-a păstrat până în zilele noastre și aduce multă bucurie în căminul tuturor celor care obișnuiesc să decoreze casa pentru sărbătoarea care celebrează Nașterea lui Iisus Hristos. Deși, mai cu seamă în ultima perioadă, tot mai mulți aleg să își agațe decorațiunile în pom încă de la debutul lunii decembrie, există o zi aparte când este bine să împodobești bradul de Crăciun. Aceasta are o semnificație specială.

Când este bine, de fapt, să împodobești bradul de Crăciun

Obiceiul de a împodobi bradul de Crăciun reprezintă una dintre cele mai frumoase tradiții din lume. El a fost preluat de la triburile germanice, în vremea în care decorațiunile nu erau la fel de complexe precum sunt astăzi. Obiectele decorative din prezent au evoluat și se regăsesc într-o mulțime de forme și culori, perfecte pentru toate gusturile. Chiar și așa, momentul în care este bine să împodobești bradul de Crăciun s-a păstrat peste ani, însă nu mulți îl mai respectă.

Pentru că sărbătorile de iarnă se încheie la scurt timp după debutul lunii ianuarie și încep pe 25 decembrie, unii preferă să se bucure mai multă vreme de decorațiunile de Crăciun și astfel aleg să împodobească pomul încă de la începutul lunii decembrie. Totuși, acest obicei nu are legătură cu data la care avea loc înainte decorarea bradului. Chiar dacă unii aleg să respecte această tradiție în funcție de disponibilitatea lor, bradul ar trebui împodobit doar în Ajunul Crăciunului, în seara de 24 decembrie. De asemenea, dintre decorațiuni nu ar trebui să lipsească steaua sau îngerul, așezate în vârf, păstrând simbolurile îngerilor care sărbătoreau nașterea lui Iisus precum şi steaua de la Betleem.

Când este bine să împodobești bradul de Crăciun
Sfaturi pentru decorarea și așezarea bradului de Crăciun

Locul în care trebuie așezat pomul de Crăciun pentru a aduce prosperitate în căminul tău

Cu siguranță, în fiecare an, unii dintre noi ne întrebăm unde este mai bine să așezăm bradul de Crăciun. Dacă lipsa spațiului ne constrânge să alegem anumite colțuri ale casei, regulile Feng Shui ne oferă zone punctuale în care ar trebui să plasăm pomul de sărbătoare. Pentru că în arta aceasta fiecare loc din casă dispune de o anumită energie, este indicat să profităm de ea și să o folosim în avantajul nostru. De aceea, specialiștii în Feng Shui ne dezvăluie care este locul în care trebuie așezat pomul de Crăciun astfel încât să sporească prosperitatea căminului.

Indiferent dacă vorbim despre un brad natural sau brad artificial, asigură-te că respecți principiile Feng Shui. În această artă, culorile și formele se regăsesc grupate în cele cinci elemente – Foc, Pământ, Metal, Apă și Lemn. Pentru că bradul de Crăciun este un element natural, este considerat un simbol al Lemnului. Totodată, forma sa triunghiulară îl transformă într-un element de Foc, mai cu seamă că este acoperit de lumini. Așadar, pomul de Crăciun reprezintă atât un element de Lemn, cât și unul de Foc. Așezarea sa ar trebui să fie în zona Bogăției, a Renumelui sau a Familiei din casa ta, deoarece acestea se susțin prin Lemn și Foc.

Unde poți așeza bradul conform artei Feng Shui

Zona Bogăției este camera din colțul din stânga sus al casei tale sau colțul din stânga sus al oricărei încăperi. Cu toate acestea, poți să așezi bradul de Crăciun și în partea de nord a casei. Zona prosperității și a banilor se află vizavi de ușa de la intrare, în timp ce zona familiei se află în partea stângă a casei tale.

Cu toate acestea, mulți aleg să plaseze pomul de sărbătoare în sufragerie, în unul dintre colțurile disponibile, astfel încât să poată fi admirat de musafiri. Dacă vrei însă să ții cont de arta Feng Shui, asigură-te că pomul de Crăciun este așezat mereu în zona de nord a căminului tău sau în apropierea unei ferestre. Acest obicei îți va aduce prosperitate și reușită pe plan financiar.

Urmăriți Impact.ro și pe