Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, declarații dure despre Niculina Stoican: “Il teroriza, îl umilea. S-a pensionat din cauza ei”

Alexandrina Toader 08.11.2021, 17:28
Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, declarații dure despre Niculina Stoican: “Il teroriza, îl umilea. S-a pensionat din cauza ei”

Impresarul cântărețului Petrică Mîțu Stoian nu este de acord cu decizia de a duce trupul neînsuflețit al artistului la Ansamblul “Maria Tănase”. Doru Gușman spune că Niculina Stoican, cea care conduce instituția, îl teroriza și umilea pe artist, iar din cauza ei acesta a decis să se pensioneze. Niculina Stoican neagă acuzațiile.

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, declarații dure despre Niculina Stoican

Decizia sorei lui Petrică Mâțu Stoian de a depune trupul neînsuflețit al artistului la sediul Ansamblului Maria Tănase a picat ca un trăznet peste impresar. El spune că este ultimul lucru pe care artistul și l-ar fi dorit. Totul în contextul în care ar fi avut neînțelegeri mari cu managerul de acolo, Niculina Stoican. El spune că s-a pensionat pentru că nu mai suporta modul în care era tratat de ea.

A plecat foarte supărat. Și a plecat din cauza ei, a Niculinei Stoican, pentru că îl teroriza, îl umilea. Mai exact, nu s-a dus la un spectacol sau nu știu eu ce nu a făcut și i-a făcut adresă la primărie, iar primăria i-a tăiat ziua și așa mai departe. Și a zis: “Nu mai suport”. S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă. Sunt cuvintele lui:” Nu vreau să o mai văd că pe asta, o știu”. Reproduc: „îi știu și dinții din gură și nu suport să mă umilească ea”. Știe toată lumea. Nu mi-a spus numai mie, știu cântăreții mari. (…)

Impresarul spune că și-ar fi dorit ca Petrică Mîțu Stoian să fi fost adus acasă, dar sora a schimbat planurile după discuțiile purtate cu Niculina Stoican.

Impresarul lui Petrica Mitu Stoian, declaratii acide despre Niculina Stoican
Doru Gusman

Și nu îl lasă acum nici mort, deci nici mort nu îl lasă în pace. Vrea să se răzbune, pe mine, în primul rând. De ce? E problema ei și pe el. El a spus așa, și știe multă lume. „Nici sufletul nu-mi mai calcă pe la Maria Tănase”, Enceanu știe. L-a rugat pe Enceanu să ia un tablou, avea un tablou acolo, nu știu ce tabou avea și l-a rugat pe Enceanu să i-l aducă acasă. Cred că este ultimul lucru pe care l-ar fi dorit să-l ducă la Maria Tănase. Eu nu am nicio putere pentru că m-a amenințat soră-sa că dacă mai continui cu dusul acasă îl ia și îl înmormântează la Isverna, a mai spus impresarul.

Impresarul a mai spus că nu s-a hotărât dacă va merge la sediul Ansamblului “Maria Tănase”, atunci când va fi adus artistul.

Nu știu dacă mă duc sau dacă nu mă duc în noaptea asta acolo. Durere, nu are nimeni o durere mai mare. Era cel mai bun prieten. Era ca un tată pentru fetele mele. Plâng și una, și alta. Era un om extraordinar, un om care nu știa să zică Nu, niciodată. Dacă voiai mocrofonul asta, zicea ia-l. Și bunătatea asta nu i-a ajutat la nimic, a mai adăugat impresarul.

Întrebată despre conflictul dintre ea și Petrică Mîțu Stoian, Niculina Stoican spune că cei doi nu s-au certat niciodată.

„Eu nu m-am certat cu Petre niciodată, niciodată în viața mea”

Impresarul lui Petrica Mitu Stoian, declaratii acide despre Niculina Stoican
Niculina Stoican

S-a pensionat pentru că avea vârsta de pensionare și atunci când eu i-am zis, Petre, tu nu esti un om care să-ți întrerupi activitatea. Tu trebuie să continui. Mi-a spus că nu mai vrea. Că își dorește foarte mult ca de aici înainte să facă ce vrea el, când vrea el, cum vrea el și cât vrea el. (…)

Eu nu m-am certat cu Petre niciodată, niciodată în viața mea. Vocile care spun, își asumă ceea spun, eu îmi asum ceea spun. Niciodată, în viața mea nu m-am certat cu el. Noi am avut discuții pe un motiv sau altul, discuții care pot fi constructive, pe diverse lucruri, dar niciodată nu ne-am certat, a spus Niculina Stoican.

Urmăriți Impact.ro și pe