Moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Nicu Stan 08.11.2021, 16:22
Moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții îndrăgitului cântăreț de muzică populară. Acesta a decedat la Secția ATI a Spitalului Judetean din Reşiţa după ce fusese internat la Clinica privată Nera pentru tratament post-coronavirus.

Moartea cântărețului Petrică Mîțu Stoian. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, în vârstă de 61 de ani.

Îndrăgitul cântăreț de muzică populară și-a găsit sfârșitul la Secția ATI a spitalului de Urgențe din Reșița, după ce fusese internat în clinica privată pentru a fi tratat post-covid.

Petrica Mitu Stoian a murit dupa ce ar fi suferit un soc septic
Petrica Mitu Stoian a murit dupa ce ar fi suferit un soc septic

Mesajul Parchetului Judecătoriei Reșița

„Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, a anunțat luni Parchetul Judecătoriei Reșița.

De ce a murit Petrică Mîțu Stoian

Cunoscutul interpret de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat sâmbătă seara la spitalul din Reșița după ce ar fi suferit un șoc septic.

Doctorii care l-au tratat la spital spun că acesta ar fi fost complet vaccinat anti-coronavirus, însă că a trecut prin boală și făcea o terapie de recuperare post-covid la o clinică privată.

Petrică Mîțu Stoian era vaccinat anti-covid

”Domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic. Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat la România TV dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Tot acesta din urmă a precizat că Petrică Mîțu Stoian era complet vaccinat anti-covid.

Pacienții care s-au vindecat de covid pot rămâne cu sechele

”Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului. Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a precizat directorul medical al SJU Reşiţa.

Petrică Mîțu Stoian suferea și de alte afecțiuni

În plus, Petrică Mîțu Stoian suferea şi de alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

”Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a mai explicat doctorul Cosmin Librimir.

Urmăriți Impact.ro și pe