Cum va putea fi văzut Petrică Mîțu Stoian chiar înainte de înmormântare. Colegii aduc un ecran gigant: “Asta ne-a mai rămas, doar atât”

Alexandrina Toader 08.11.2021, 14:29
Cum va putea fi văzut Petrică Mîțu Stoian chiar înainte de înmormântare. Colegii aduc un ecran gigant: “Asta ne-a mai rămas, doar atât”

Colegii interpretului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian fac ultimele pregătiri la sediul Ansamblului folcloric “Maria Tănase” din Craiova. Îl aștreaptă acolo pe artist, însă acesta va fi adus cu întârziere după ce autoritățile s-au autosesizat și au dispus efectuarea necropsiei în acest caz.

Cum va putea fi văzut Petrică Mîțu Stoian chiar înainte de înmormântare

Trupul neînsuflețit al artistului va fi depus în sala de repetiții, acolo unde Petrică Mîțu Stoian cânta înaintea fiecărui spectacol împreună cu orchestra folclorică. Niculina Stoican, colega de la ansamblu a cântărețului, s-a ocupat ca acesta să nu rămână singur nicio secundă în incinta instituției.

Va ajunge la sediul Ansamblului ”Maria Tănase” din Craiova, aici vă așteptăm pe cei care doriți să vă luați rămas bun de la Petrică Mîțu Stoian. Noi, toți colegii lui, suntem aici pregătiți să-i onorăm memoria și numele așa cum se cade și cum se cuvine, cum el merita. Cert este că instituția va fi descchisă toată noaptea. Noi nu îl vom lăsa singur nici măcar o secundă. Îi așteptăm pe cei care doresc să-și ia rămas bun de la el, a declarat Niculina Stoican.

În curtea instituției va fi montat un ecran gigant pe care vor rula amintiri din spectacolele sale.

Cum va putea fi vazut Petrica Mitu Stoian chiar inainte de inmormantare
Momente din viata lui Petrica Mitu Stoian

Am făcut multe pregătiri pe care nu credeam că le vom face pentru el. El, cu ceva timp în urmă, a ieșit la pensie, dar prezența lui există și fără un dosar înregistarat la Resurse Umane. O să vedeți, am pregătit foarte multe lucruri și pe care le dăruim nu numai instituției și nouă colegilor lui, ci și oamenilor care vor trece pe stradă, pe strada Crișului.

Avem pregătit un panou pe care va rula un moment pe care l-am pregătit cu selecții cu imagini cu el, cu un fond muzical, cu una dintre piesele pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele de la final pe care el le merită din plin. Sunt multe lucruri pe care le-am pregătit, așa din tot sufletul. Asta ne-a mai rămas să facem pentru el, din păcate, doar atât., a mai spus Stoican.

Cum va putea fi vazut Petrica Mitu Stoian chiar inainte de inmormantareCum va putea fi vazut Petrica Mitu Stoian chiar inainte de inmormantare
Ansamblul ”Maria Tanase” din Craiova

Între timp, la ansamblu au început să vină și oameni simpli care i-au iubit melodiile, care au trecut să aprindă o candelă la poza lui.

Nu îmi vine să cred că a murit. A fost un om cu suflet mare, un om bun. A fost un geniu. A fost, prin cântecele sale, a fost o alinare a sufletului meu și nu numai al meu. Aproape că nu era spectacol la care să nu merg. Cât mă duceam de supărată, mâ întorceam parcă mă nășteam a doua oară. A fost făcut pentru a cânta pentru oameni, pentru a le alina durerile. A fost unicat, a spus, cu lacrimi în ochi, o femeie, care a venit să-i aducă un ultim omagiu.

La sediul Ansamblului “Maria Tănase” sunt așteptați să ajungă mai mulți artiști. Deocamdată, trupul neînsuflețit nu a fost adus. Autoritățile s-au autosesizat și a fost declanșată o anchetă în acest caz, iar mai întâi trebuie realizată necropsia, deși sora artistului s-a opus.

Urmăriți Impact.ro și pe