Imagini spectaculoase cu zăpadă de 2 metri, în România. Maşinile îngropate în nămeţi sunt căutate cu utilaje speciale

Ana Anitoiu 14.02.2021, 14:18

Au fost surprinse imagini spectaculoase cu zăpadă de doi metri, în România. Câteva mașini au fost îngropate în nămeți și a fost nevoie de intervenția drumarilor. Temperatura în zona afectată a coborât până la -19 grade Celsius.

Unde s-au strâns doi metri de zăpadă, în România

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au fost acoperite de zăpadă mai multe mașini ce erau parcate pe marginea drumului naţional 67C, în staţiunea Rânca, ieşirea spre Transalpina. Stratul de zăpadă a ajuns să măsoare doi metri, pe alocuri.

”Autoturismele care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă. Menționăm faptul că drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat zăpadă 1-2 cm”, a transmis CNAIR, pe Facebook.

Imagini spectaculoase cu zapada de 2 metri, in Romania. Masinile ingropate in nameti sunt cautate cu utilaje speciale
Zapada de 2 metri, in Romania. Sursa: CNAIR

Cod galben de ger în România

De altfel, potrivit unui anunț făcut de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), România se află sub Cod galben de ger, mai ales dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a teritoriului, până luni dimineață, la ora 10:00. Valorile termice se vor situa, în general, între -18 și -8 grade Celsius. Nici pe parcursul săptămânii viitoare meteorologii nu vor veni cu vești mai îmbucurătoare.

”Vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade”, a transmis ANM.

Moscova, acoperită de zăpadă

Iarna a lovit puternic și Moscova, ce a fost acoperită de zăpadă. Meteorologii din Rusia au descris ninsorile drept ”apocaliptice” și au anunțat că stratul de zăpadă ce s-a depus a ajuns la 56 de centimetri. Specialiștii ruși în meteorologie au atras atenția că va ninge până duminică seara.

”În Moscova au căzut 56 de centimetri de zăpadă (…), ultima dată când a nins atât de mult în capitala rusă a fost în martie 2013″, a spus un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos pentru agenţia de presă RIA. El a menționat “este foarte posibil” ca stratul de zăpadă din oraș să ajungă la 60 de centimetri și astfel să fie doborând un record ce a fost înregistrat în anul 1956. Acesta a precizat, de asemenea, că în provincia Moscovei stratul de zăpadă a ajuns la 71 de centimetri.

Haos din cauza zăpezii

În Moscova, autoritățile au fost nevoite să ajute oamenii aflați în 100 de autoturisme şi 387 de camioane ce au rămas blocate pe străzi, din cauza zăpezii. Mai mult, zeci de zboruri au fost anulate sau amânate, așa că multe persoane și-au văzut planurile distruse.

De asemenea, condiții meteo nefavorabile s-au înregistrat în țări ale Europei precum Bulgaria, Olanda și Ungaria. Bulgaria s-a confruntat cu un vânt puternic ce a doborât copaci, iar Olanda cu ger. Locuitorii din Amsterdam au putut patina pe canalele înghețate, pentru prima dată în ultimii trei ani. În Ungaria, înghețul a dat naștere unor peisaje uimitoare pe malul lacului Balaton.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...