Imagini șocante de la momentul atacului cu rachete din Kiev. Ce s-a petrecut în timpul vizitei secretarului general ONU

Iancu Andreea 28.04.2022, 23:20
Imagini șocante de la momentul atacului cu rachete din Kiev. Ce s-a petrecut în timpul vizitei secretarului general ONU

Capitala Ucrainei a fost lovită de un nou atac cu rachete, chiar în ziua în care secretarul general al ONU a fost primit de reprezentanții statului în Kiev. După vizita la Bucha și Borodianska, Antonio Manuel de Oliveira Guterres s-a întâlnit cu președintele Zelenski. Autoritățile din regiune incriminează armata rusă de aceste noi lovituri. Mai multe publicații au dezvăluit imagini șocante din timpul atacului.

Momentul atacului cu rachete din Kiev, surprins în imagini

Mai multe publicații și agenții de presă, printre care Reuters, BBC News și CNN, au dezvăluit că joi seară, la numai câțiva kilometri de centrul capitalei ucrainene, ar fi avut loc cel puțin două explozii. Acestea sunt asociate cu atacul cu rachete semnalat la finalul întâlnirii secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cu președintele Zelenski. Potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, Rusia ar fi lansat două rachete în districtul Şevcenkivski.

„Inamicul a atacat Kievul, au fost două atacuri în Şevcenkivski. Toate serviciile sunt funcţionale. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a declarat Vitali Kliciko, citat de agenţia Ukrinform.

Sunt confirmate deocamdată 6 victime

Deocamdată, cauzele exploziilor nu au putut fi confirmate de surse independente. În jurul orei 18:22, locuitorii din Kiev au fost îndrumați către adăposturi după ce s-a dat alarma pentru raid aerian. Conform purtătorului de cuvânt al SES, Svitlana Vodolaga, loviturile cu rachete au dus la distrugerea primelor etaje ale unei clădiri rezidențiale. De asemenea, o fabrică situată în apropiere ar fi fost și ea țintită în timpul atacului.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a afirmat că „la această oră se știe despre 6 răniți”. De asemenea, el a precizat că racheta care a țintit zona din apropiere de centrul capitalei Kiev ar fi decolat din zona Mării Negre, „cel mai probabil de pe teritoriul Crimeei ucrainene”. Totodată, se crede că o rachetă a fost interceptată și distrusă de apărarea aeriană. Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a publicat inclusiv o fotografie cu clădirea lovită de rachete.

Imagini șocante din timpul atacului cu rachete, după vizita secretarului general al ONU la Kiev
O clădire a fost avariată în urma atacurilor

Ministrul de Externe din Ucraina: „Rusia demonstrează din nou atitudinea ei față de Ucraina, față de Europa și față de lume”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a vorbit despre atacurile cu rachetă ale rușilor asupra capitalei Kiev, în timpul vizitei secretarului general ONU. El a descris aceste acțiuni drept „un act odios de barbarie”.

„Rusia a lovit Kiev cu rachete de croazieră chiar când secretarul general ONU și prim-ministrul bulgar vizitau capitala noastră. Prin acest gest atroce de barbarie, Rusia demonstrează din nou atitudinea ei față de Ucraina, față de Europa și față de lume”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

Bombardamentele rușilor au continuat joi la Nikolaev, Harkov sau Mariupol, în cea de 64-a zi de război din Ucraina. Pe de altă parte, președintele Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor în valoare de 33 de miliarde de dolari, pentru care va solicita aprobarea Congresului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...