Vitali Klitschko, îngrozit de deciziile lui Vladimir Putin. „O persoană sănătoasă la cap nu ar face așa ceva”

Sorin Barbu 03.04.2022, 16:25
Vitali Klitschko, îngrozit de deciziile lui Vladimir Putin. „O persoană sănătoasă la cap nu ar face așa ceva”

Vitali Klitschko a rămas în linia întâi a războiului și încearcă să le mențină moralul compatrioților, deși a fost anunțat că mai mulți asasini plătiți sunt pe urmele lui. Primarul orașului Kiev a acordat un nou interviu în care a vorbit despre atrocitățile din Ucraina și este convins că numai un om cu serioase probleme psihice ar fi putut să pună la cale acest război.

Vitali Klitschko, devastat de drama din Ucraina

Am intrat în ziua cu numărul 39 de când armata Federației Ruse a atacat Ucraina și nu se văd zori de pace. Cele două părți s-au întâlnit în mai multe rânduri, ultima oară la Istanbul, la îndemnul președintelui Turcia, Recep Erdogan, dar nu s-a ajuns nici măcar la un consens „de încetare a focului”. Forțele ruse au anunțat că se retrag din anumite zone, dar mai mulți oficiali NATO au spus că este vorba de o regrupare, cu gândul la un nou atac feroce.

Vitali Klitschko este alături de fratele său și de președintele Volodimir Zelenski una dintre țintele regimului de la Kremlin, dar nu se teme. A rămas la Kiev și a acordat un nou interviu în care a lansat un nou atac la adresa lui Vladimir Putin.

„Cred că o persoană sănătoasă la cap nu ar face niciodată așa ceva. Nu e bine. Ce pot gândi despre un om care a distrus viețile a milioane de oameni în Ucraina, a luat mii de vieți, a adus tragedie în țara noastră?”, a declarat edilul capitalei, fost campion mondial de box.

Vitali Klitschko, replica transanta data unui jurnalist

Vitali Klitschko este convins că rușii nu știu ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina pentru că sunt păcăliți de uriașul aparat de propagandă.

„Sunt foarte surprins când primesc informații că peste 70 la sută dintre ruși susțin operațiunile militare din Ucraina, așa-numita «operațiune specială». Știu de ce se întâmplă asta. Eu însumi m-am născut în Uniunea Sovietică și știu cum funcționează propaganda. Dar rușii încă nu și-au dat seama că aceasta este o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci și o mare tragedie pentru Federația Rusă.

Rușii nu pot lua legătura cu rudele lor de pe front, pentru că multora le sunt luate telefoanele. Când vor primi informații că fiii, soții, frații lor nu mai sunt în viață, fiecare dintre ei își va pune întrebarea: «Ce făceam noi acolo?», a mai afirmat Vitali Klitschko, citat de sport.ua.

În timp ce Vitali Klitschko a rămas la Kiev, fratele său se află în Germania, încercând să convingă politicienii să acorde mai mult ajutor Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe