Imagini inedite din arhiva familiei regale. Câți nepoți are, de fapt, regina Elisabeta a II-a

Iancu Andreea, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 16:15
Imagini inedite din arhiva familiei regale. Câți nepoți are, de fapt, regina Elisabeta a II-a

Familia regală britanică este una dintre cele mai admirate din lume, fiind adesea în atenția tuturor prin prisma notorietății sale. Iar figura emblematică a Marii Britanii este firește regina Elisabeta, care se bucură la vârsta de 95 de ani de prezența mai multor nepoți și strănepoți, din postura de bunică și străbunică. Pe lângă prinții William și Harry, care au ajuns în lumina reflectoarelor, o serie de imagini inedite din arhiva familiei regale dezvăluie câți nepoți și strănepoți are, de fapt, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Suverana se poate considera norocoasă că a reușit să îi cunoască pe toți cei care ar urma să îi urmeze la tron.

Câți nepoți are, de fapt, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Liderul britanic este inclusiv străbunică

Atunci când vorbim despre familia regală britanică, primele nume care ne vin în minte sunt prinții William și Harry, fiii regretatei prințese Diana și ai prințului Charles, unul dintre copiii Reginei și ai prințului Philip. Totuși, pe lângă numele celebre care apar adesea în lumina reflectoarelor, puțini știu câți nepoți are regina Elisabeta a II-a, de fapt. Aceasta nu este însă numai bunică, ci și străbunică, la vârsta de 95 de ani.

Monarhul și regretatul prinț Philip au adus pe lume patru copii: prințul Charles, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward. Aceștia, la rândul lor, au fiecare câte doi copii. Iată, așadar, în rândurile următoare ce nepoți are regina Elisabeta, precum și care sunt strănepoții acesteia.

Nepoți regina Elisabeta a II-a

  • Prințul William

Prințul William este fiul cel mare al prințesei Diana și prințului Charles, ambii Prinț și Prințesă de Wales, acesta având în prezent vârsta de 38 de ani. El ar putea fi următorul Rege al Marii Britanii, având în vedere că este al doilea pe linia de succesiune la tron, după tatăl său, care i-a cedat locul. Prințul William este căsătorit cu Kate Middleton, alături de care are trei copii.

Câți nepoți și strănepoți are regina Elisabeta a II-a
Prințul William și Kate Middleton, soția sa
  • Prințul Harry

Prințul Harry este mezinul prințului Charles și al regretatei prințese Diana. Acesta este căsătorit cu Meghan Markle, o actriță de origini americane, alături de care are un băiețel, pe Archie Mountbatten-Windsor, dar și pe fiica lor, Lilibet Mountbatten-Windsor. Prințul Harry a renunțat însă la titlul său regal.

  • Peter Phillips

Acesta este fiul prințesei Anne a Marii Britanii cu Mark Phillips. Peter Phillips este primul nepot al Reginei, el fiind considerat de mulți și preferatul acesteia. Fiul prințesei Anne are 43 de ani și este căsătorit cu canadianca Autumn Kelly. Cei doi soți au împreună două fiice: Savannah Phillips și Isla Elizabeth Phillips. Peter Philips este al 16-lea pe linia de succesiune și nu deține un titlu regal.

  • Zara Tindall

Sora lui Peter Philips, Zara Tindall, are 39 de ani și este o campioană olimpică ecvestră. Aceasta este căsătorită cu fostul rugbist Mike Tindall. Cei doi au împreună două fetițe și un băiețel. Zara Tindall este a 19-a pe linia de succesiune la tron și nu deține un titlu regal.

Câți nepoți și strănepoți are regina Elisabeta a II-a
Zara Tindall și soțul său
  • Prințesa Beatrice de York

Prințesa Beatrice de York este fiica cea mare a Prințului Andrew, Duce de York și a lui Sarah, Ducesă de York. Aceasta are 32 de ani și este căsătorită cu Edoardo Mapelli Mozzi. Prințesa Beatrice de York este a noua pe linia de succesiune la tron, fiind totodată a doua femeie la tronul britanic.

  • Prințesa Eugenie de York

Prințesa Eugenie este sora prințesei Beatrice de York, în vârstă de 31 de ani. Aceasta este căsătorită cu Jack Brooksbank, cei doi soți având împreună un fiu. Prințesa activează ca director asociat la o galerie de artă din Londra și este următoarea femeie pe linia de succesiune la tronul britanic.

  • Lady Louise

Fiica prințului Edward, Lady Louise, a împlinit vârsta de 17 ani, mama sa fiind contesa Sophie Wessex. Lady Louise este a 14-a pe linia de succesiune. Aceasta a putut fi admirată în anul 2011, când a participat la nunta lui William cu Kate Middleton, ca domnișoară de onoare.

  • James, Viconte de Severn

James, Viconte de Severn, în vârstă de 13 ani, este fratele mai mic al lui Lady Louise. Acesta este al 13-lea pe linia de succesiune la tronul britanic.

Strănepoți regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

  • Prințul George de Cambridge

Prințul George de Cambridge este fiul Prințului William, în vârstă de 7 ani. Totodată, George este primul nepot al Prințului Charles și al treilea la succesiunea tronului britanic, după bunicul și tatăl său.

  • Prințesa Charlotte de Cambridge

Sora mai mică a prințului George de Cambridge, prințesa Charlotte, are doar cinci ani și este a patra pe linia de succesiune.

  • Prințul Louis de Cambridge

Micuțul Louis de Cambridge este al treilea copil al Prințului William, în vârstă de numai doi ani. Acesta se află pe locul cinci la succesiunea tronului britanic.

  • Archie Mountbatten-Windsor

Primul fiu al prințului Harry și al soției sale Meghan Markle, Archie este unul dintre strănepoții Reginei Elisabeta a II-a.

  • Lilibet Mountbatten-Windsor

Sora lui Archie este cel de-al doilea copil al cuplului format din prințul Harry și actrița Meghan Markle, și a venit pe lume în familie chiar anul acesta.

  • Savannah Phillips

Micuța Savannah Phillips are 10 ani și este fiica cea mare a lui Peter Phillips. Aceasta nu beneficiază de un titlu regal și este 17-a pe linia de succesiune.

Câți nepoți și strănepoți are regina Elisabeta a II-a
Savannah Phillips și prințul George de Cambridge
  • Isla Elizabeth Phillips

Fiica cea mică a lui Peter Phillips, Isla Elizabeth Philips, are vârsta de 9 ani. Ea estea a 18-a pe linia de succesiune.

  • Mia Grace Tindall

Micuța Mia Grace Tindall este fiica Zarei Tindall și are 7 ani. Fetița este a 20-a pe linia de succesiune.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...