Imagini de nedescris. Peştele proaspăt, ţinut în condiţii mizere într-un supermarket din România

Stan Filon 14.10.2021, 09:28
Imagini de nedescris. Peştele proaspăt, ţinut în condiţii mizere într-un supermarket din România

Inspectorii de la OPC Timiș au avut parte de o surpriză foarte neplăcută atunci când au mers în control la un supermarket din oraș. Peștele proaspăt era ținut în condiții greu de imaginat, în bazine vechi, în apă contaminată de rugină.

Pește proaspăt, ținut în condiții mizere într-un supermarket din Timișoara

Peștele proaspăt era vândut consumatorilor direct din bazine vechi, ruginite, într-un supermarket aflat într-un mall din Timișoara. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Timiş, au găsit, miercuri, mai multe nereguli în supermarketul respectiv. 

Pe lângă faptul că spațiile în care era depozitat și comercializat peștele viu erau total neconforme, mâncarea era ținută în căldură. Astfel, toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare și a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare pește viu și proaspăt. Inspectorii au aplicat și o amendă destul de mare operatorului comercial respectiv.

Peste proaspat, tinut in conditii mizere intr-un supermarket din Timisoara
Peste proaspat, tinut in conditii mizere intr-un supermarket din Timisoara

Inspectorii au găsit pește și pe jos prin magazin

“În cadrul activităților curente, comisarii CRPC Timiș au descoperit mai multe nereguli în modul în care-si desfășura activitatea un supermarket din incinta unui centru comercial din municipiul Timișoara.

Spatiile în care era depozitat și comercializat pestele viu erau total neconforme, ruginite, deteriorate, cu miros impropriu etc; mâncarea gătită era păstrată la temperaturi necorespunzatoare; spatiile de preparare alimente murdare, cu diferite improvizații a sistemelor de alimentare cu energie electrică etc.

Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare. Agentul economic a primit o amendă în valoare de 40.000 lei și a fost dispusă măsura de oprire a activității de comercializare peste viu și proaspăt”, a transmis, miercuri, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Vest, Sorin Susanu.

Inspectorii OPC au găsit pește proaspăt chiar și pe jos pe lângă bazinele pline cu apă infestată de rugină. Aceștia avertizeaă că astfel de controale vor continua și în perioada urmatoare, iar amenzile vor reflecta exact neregulile care vor fi depistate în urma controalelor efectuate.