Ce ingrediente trebuie să pui în salata de ton ca să iasă exact ca la restaurantele de 5 stele

Daria Petrescu 10.10.2021, 18:00
Ce ingrediente trebuie să pui în salata de ton ca să iasă exact ca la restaurantele de 5 stele

Salata de ton este unul dintre cele mai simple si sănătoase preparate, pe care o puteți consuma la aproape orice oră din zi. Este ușoară, se prepare simplu și ai nevoie de doar câteva ingrediente la îndemâna oricui. În cazul în care vreți să gătiți ceva rapid și gustos, vă prezentăm mai jos rețeta salatei perfecte. Ce ingrediente trebuie să pui în salata de ton ca să iasă exact ca la restaurantele de 5 stele

Ce ingrediente trebuie să pui în salata de ton ca să iasă exact ca la restaurantele de 5 stele

Rețetă salată de ton cu ouă fierte

Ingrediente

100 g boabe de porumb;

un castravete proaspăt;

0 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;

100 g măsline negre;

100 g brânză de oi.

1 conservă de ton;

2-3 ouă fierte;

o salată verde;

doi ardei grași;

Pentru dressing:

100 ml vin alb

sare, piper, busuioc – după gust

1 linguriță zahăr

100 ml oţet balsamic

100 ml ulei

Mod de preparare:

Salata de ton cu ou fiert se prepare rapid, astfel că nu trebuie să petreceți prea mult în bucătărie, mai ales dacă stați prost la capitolul timp. Pentru ca rețeta să fie una reușită, urmați pașii prezentați mai jos și cu siguranță nu veți da greș.

Pentru început, spălați și curățați salata verde, cât timp lăsați peștele din conserve la scurs. Spălați și tăiați rondele ceapa, castravetele și ardeii.

Pentru ca această salată să devină mai gustoasă, trebuie să preparați și un sos. Astfel că, amestecați oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Condimentați după gust cu sare piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

Urmează ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele.

Stropiți totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Adăugați peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi puteți servi. Această salată este folosită și în diverse diete și  este indicat să o consumați și seara. Chiar și dacă vreți să renunțați la ouă, salata este la fel de gustoasă.

Beneficiile salatei verde

– salata verde ar trebui să fie de nelipsit pe mesele noastre, în fiecare zi de primăvară, dar nu numai

– salata cea mai bogată în nutrienţi este cea care nu are frunze pătate, veştejite sau fleşcăite.

– este bogată în vitamina A şi betacaroten, vitaminele K şi C, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc, dar nu numai.

– este ideală în curele de slăbire deoarece are foarte puţine calorii, dar şi ca parte a unui regim alimentar sănătos

– Consumul frecvent de salată verde ajută la aportul de antioxidanţi atât de necesari organismului.

– antioxidanţii susţin sistemul imunitar şi reduc riscul de infecţii virale

– Nivelul crescut de potasiu din salata verde ajută la echilibrarea tensiunii arteriale şi previne instalarea bolilor cardiovasculare.

– vitaminele A şi C ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge şi previn formarea plăcilor de aterom pe vasele de sânge.

– magneziului şi potasiului pe care le conţine, sprijină procesul de metabolizare a alimentelor şi contribuie astfel la scăderea în greutate, potrivit csid.ro.