Incendiu la spitalul COVID din Ploieşti. Cine este infirmiera care şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţi. Femeia a suferit arsuri grave

Badea Violeta 11.11.2021, 09:37
Incendiu la spitalul COVID din Ploieşti. Cine este infirmiera care şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţi. Femeia a suferit arsuri grave

O infirmieră de la spitalul din Ploiești a sărit în foc pentru a salva viața cât mai multor pacienți rămași în salonul cuprins de flăcări. Femeia a suferit arsuri grave pe toată suprafața corpului și a fost transferată la Spitalul „Floreasca” din București. Acum s-a aflat cine este infirmiera care și-a riscat viața pentru a salva alți oameni.

Infirmiera de la spitalul COVID din Ploiești a sărit în foc pentru a salva pacienții

Infirmiera care nu s-a mai gândit la propria persoană și a dat totul pentru a salva viața pacienților se numește Daniela Baicu. Femeia, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost transferată de urgență la Spitalul „Floreasca” din Capitală. Chiar în acest moment, cadrele medicale îi oferă îngrijiri medicale.

Potrivit fiicei asistentei arse, femeia infirmiera lucra de 20 de ani în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești. Se pare că halatul pe care îl purta a luat foc, ceea ce i-ar fi provocat arsuri de peste 40% din suprafața corpului, în timp ce soţul femeii lucrează la Serviciul de Ambulanţă Prahova.

Infirmiera Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti
Infirmiera Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti

Incendiu la secția Covid a Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti. Doi oameni și-au pierdut viața

Serviciul 112 a fost contactat în jurul orei 4.46 dimineaţa (n.r. – joi, 11 noiembrie). Apelul anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. În minutele următoare, șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ, cu 57 de pompieri militari au sosit la faţa locului.

Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. Din păcate, doi bărbați au decedat. Unul în vârstă de 74 şi altul de 75 de ani. De asemenea, 20 de bolnavi au fost evacuaţi din secţia Covid a Spitalului de Boli infecțioase din Ploieşti.

„Din primele informaţii 2 pacienţi sunt decedaţi. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roşu Judeţean. 20 de pacienţi au fost evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă şi spuma, 1 de descarcerare şi 20 ambulante SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Ce a declarat Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu primele explicații referitoare la incendiul de la unitatea de suport Covid. Conform acestuia, tragedia s-a produs după ce o infirmieră, care încerca să schimbe un tub de oxigen, a mișcat un pat. Femeia a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

„O infirmieră a mișcat un pat pentru a pune un tub de oxigen și atunci s-a declanșat incendiul, dar rămâne ca ancheta să decidă exact cauza (…) Infirmiera a suferit asuri la nivelul membrelor superioare și va fi transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Nu putem arăta cu degetul pe nimeni. Infirmiera trebuia să ajungă la priză, pacienții erau foarte agitați.

În acest moment nu trebuie evacuat înreg spitalul, având locuri în alte pavilioane. Momentan este o problemă cu încălzirea, dar această problemă va fi rezolvată în cel mai scurt timp de conducerea spitalului”, a spus Raed Arafat.

Sursă foto: Antena 3

Urmăriți Impact.ro și pe