Situație halucinantă la ușa secției Covid. Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, împiedicat să intre după incendiu: „Cui să cereţi aprobare? Deschideţi-mi”

Cătălina Burghelea 11.11.2021, 09:36
Situație halucinantă la ușa secției Covid. Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, împiedicat să intre după incendiu: „Cui să cereţi aprobare? Deschideţi-mi”

Situație bizară la spitalul din Ploiești! Accesul directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, în curtea Secţiei de Boli Infecţioase afectată, joi dimineaţă, de un incendiu, a fost oprit de forţele de ordine. Managerul nu a fost lăsat să intre în spital, ca urmare a unei dispoziţii a poliţiei.

Situație halucinantă la secția Covid Ploiești, după incendiul din această dimineață

Forţele de ordine trimise, joi dimineaţă, la sediul secţiei Covid a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, au împiedicat accesul managerului unităţii medicale, Bogdan Nica, în curtea unității medicale. Oamenii legii i-au spus directorului SJU că nu poate intra cu autoturismul în incintă, ca urmare a unei dispoziţii a poliţiei.

Managerul unității medicale nu a fost lăsat să intre în curte

Medicul Bogdan Nica a avut un schimb de replici cu cei de la pază şi cu jandarmii, cărora le-a explicat că este manager şi că nu poate să îşi lase autoturismul în poarta unităţii medicale. Acesta a spus că trebuie să intre să semneze, împreună cu cei de la ISU, procesul verbal încheiat în urma intervenţiei la incendiu.

Schimb de replici cu portarul

În momentul în care a ajuns cu mașina personală în faţa porţii de intrare în curtea secţiei de boli infecţioase, managerul spitalului a aflat că poliţia a dispus ca nimeni, nici măcar angajaţii unităţii medicale, să nu intre cu autovehicule în curtea unităţii.

„Lăsaţi-mă să intru. (..) Chemaţi-l pe băiatul de la jandarmi să mă lase să intru în curtea spitalului, sunt director, vă rog!”, le-a transmis managerul Bogdan Nica.

Ce i-a transmis lui Bogdan Nica

În replică, o persoană de la pază i-a transmis, la poartă, că nu are voie să lase pe nimeni să intre. Managerului i s-a explicat că există o dispoziţie de la poliţie în acest sens.

„De la poliţie nu ne dă voie să dăm drumul la nicio maşină străină înăuntru, nici salariaţii nu intră”, i s-a transmis, la poartă, managerului spitalului.

Bogdan Nica a punctat faptul că este directorul unităţii sanitare şi că trebuie să semneze procesul verbal împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

„Sunt directorul spitalului”, a replicat managerul.

„Lăsaţi-mă să intru! Am treabă”

Medicul a întrebat dacă trebuie să îşi lase autoturismul la poarta spitalului, pentru a intra în curte să semneze, alături de reprezentanţii ISU, procesul verbal.

„E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare? Lăsaţi-mă să intru! Am treabă. Sunt cu colegii de la ISU să încheiem procesul verbal. Deschideţi-mi poarta!”, a mai spus el.

În cele din urmă, managerul Bogdan Nica s-a dat jos din mașină, a explicat că este persoana care conduce acel spital şi a fost lăsat în interior.

S-a deschis dosar penal

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi bolnavii cu Covid. Doi bolnavi au murit. Autorităţile locale au activat Planul Roşu de Intervenție. Alţi 20 de pacienți au fost evacuaţi.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma incendiului la Secţia Covid a Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu, pentru Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...