Îl trădează armata pe Vladimir Putin? Ce se întâmplă cu soldații ruși în Ucraina. Englezii au făcut public

Ioana Bucur 01.04.2022, 08:14
Îl trădează armata pe Vladimir Putin? Ce se întâmplă cu soldații ruși în Ucraina. Englezii au făcut public

Ziua 37 de război în Ucraina. Bombardamentele continuă în multe dintre orașele țării vecine, însă forța cu care atacă trupele trimise de Moscova pare să scadă. Sir Jeremy Fleming, șeful Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie, susține că există semne că armata l-ar trăda pe Vladimir Putin. Ce se întâmplă cu soldații ruși trimiși pe front.

Vladimir Putin ar putea fi trădat de propria armată

După 37 de zile de luptă, moralul soldaților ruși este la pământ. Șeful Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie, Sir Jeremy Fleming, a dezvăluit că situația din Ucraina ridică mari îngrijorări la Moscova, iar consilierilor liderului de la Kremlin le-ar fi teamă să îi spună președintelui adevărul despre operațiunile militare din țara vecină.

Fleming susține că unii soldați ruși ar fi doborât, din greșeală, avioane militare ale Rusiei. Militarii ar fi dezarmați, fizic și moral, refuză să execute ordinele primite și își sabotează echipamentele.

„Am văzut soldați ruși – lipsiți de arme și moral – refuzând să execute ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborându-și accidental propriile aeronave”, a spus Sir Jeremy Fleming, potrivit Skynews.

Una dintre țintele primei zi de război a fost cucerirea centralei nucleare de la Cernobîl. Agenția de stat Enegoatom a anunțat că militarii ruși au părăsit centrala ocupată din 24 februarie, luând cu ei ostatici ucraineni, fără să precizeze numărul acestora.

„În timp ce au plecat de la centrala nucleară de la Cernobîl, ocupanţii ruşi au luat cu ei membri ai Gărzii Naţionale, pe care îi ţineau ostatici din 24 februarie”, a anunţat agenţia de stat Enegoatom.

Îl trădează armata pe Vladimir Putin Ce se întâmplă cu soldații ruși în Ucraina. Englezii au făcut public

„Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii, dar toţi vor fi pedepsiţi treptat”

John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului, a afirmat că armata rusă nu se retrage, ci doar se repoziționează. Potrivit acestuia, „mai puțin de 20% din forțele ruse a căror înaintare asupra Kievului a fost blocată de rezistenţa ucraineană încep să se repoziţioneze”, direcția aleasă fiind Belarus.

„Considerăm că se repoziţionează în Belarus. Nu avem un număr exact, dar aceasta este estimarea noastră preliminară. (…) Dacă ruşii ar fi serioşi în privinţa unei detensionări, pentru că asta afirmă, i-ar trimite acasă. Dar nu asta fac”, a mai precizat Kirby.

În noaptea de joi spre vineri, președintele Ucrainei a anunțat că a demis doi oficiali ai serviciilor de securitate, pe care i-a numit trădători.

„Astăzi s-a luat o altă decizie în privinţa anti-eroilor. Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii, dar toţi vor fi pedepsiţi treptat.

Cei care încalcă jurământul militar de credinţă faţă de poporul ucrainean… vor fi inevitabil lipsiţi de grade militare înalte. Generalii la întâmplare nu au ce căuta lângă noi”, a transmis Volodimir Zelenski.

Este vorba despre şeful serviciului intern de securitate Andrei Naumov şi şeful serviciului de securitate din Herson, Srghei Krivoruhko.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...