Idei pentru decorarea casei de Crăciun. Cum să amenajezi spațiul pentru sărbători

Iancu Andreea 02.12.2021, 13:46

Crăciunul reprezintă pentru mulți cea mai frumoasă perioadă a anului. Iar atmosfera magică de sărbători este creată și cu ajutorul decorurilor și accesoriilor pe care le adaugi la interior sau la exteriorul casei pentru a celebra această perioadă. După o curățenie veritabilă, poți să aplici mai multe idei pentru decorarea casei de Crăciun, astfel încât să te bucuri de o atmosferă primitoare și inspirată.

Cum să amenajezi spațiul pentru sărbători. Idei inspirate pentru decorarea casei de Crăciun

Chiar dacă urmează sau nu să ai oaspeți la masa de sărbători, asigură-te că anul acesta petreci cum se cuvine această perioadă din an și bucură-te de atmosfera superbă. Așadar, șterge praful, curăță fiecare colț al casei și apoi apucă-te de decorat. Începe în prima fază cu intrarea, locul pe care oaspeții și inclusiv tu îl observi de fiecare dată când intri în casă. Primirea călduroasă trebuie să aibă loc de la ușă, astfel că nu ar strica să așezi un covoraș tematic, de sărbătoare, la intrare. La exterior, pe ușa casei poți instala o coroniță de brad, decorată cu fundițe roșii.

În interiorul casei, dincolo de bradul de Crăciun, poți crea o atmosferă primitoare, caldă și liniștită, cu ajutorul lumânărilor parfumate. Mirosurile de scorțișoară, măr copt sau vanilie, dar mai ales turtă dulce. Pentru a te bucura de cadouri într-un mod confortabil, alege să așezi covorașe călduroase și pufoase în preajma pomului. Vorbind despre relaxare, cu siguranță trebuie să ții cont că musafirii îți vor dori să stea confortabil după o masă copioasă, așadar decorează canapeaua sau fotoliile cu perne și pături moi, în nuanțe de sărbătoare, în ton cu restul decorațiunilor.

Idei inspirate pentru decorarea casei de Crăciun
Alege să decorezi bradul în două culori

Luminițele nu trebuie să lipsească

Dacă te numeri printre norocoșii care au un spațiu pentru șemineu, atârnă câțiva ciorapi roșii, în care poți ascunde cadouri, dulciuri sau diferite mesaje de Crăciun. De asemenea, nu uita de vâsc, pe care trebuie să îl atârni deasupra ușii de la intrare sau deasupra mesei festive pentru un plus de noroc. Un alt element care nu poate lipsi din decorul de Crăciun trebuie să fie luminițele. Instalațiile luminoase vor îmbrăca locuința în haine strălucitoare.

Așază-le la fereastră, formând perdele de luminițe. Totodată, și deasupra mesei sau a patului din dormitor poți să instalezi mai multe ghirlande luminoase. Construiește un brad din luminițe, în cazul în care îți dorești să adaugi un pom de Crăciun într-o altă cameră sau nu ai un spațiu pentru un brad obișnuit.

Idei inspirate pentru decorarea casei de Crăciun
Creează o atmosferă de sărbătoare cu ajutorul decorațiunilor

Cum decorezi masa festivă de Crăciun

Pentru a decora masa de Crăciun, dincolo de mâncarea specială și platourile frumos aranjate, poți crea efecte vizuale cu ajutorul diferitelor detalii și accesorii specifice. Șervețelele asortat cu tacâmurile și seturile de farfurii, ideale în nuanțe de roșu, burgundiu, auriu și argintiu, ori alb, pot crea un efect inedit pentru masa de sărbătoare. Accesoriile specifice de Crăciun, precum o coroniță cu lumânări, crenguțe de brad, conuri sau fundițe roșii, vor întregi decorațiunile.

O idee grozavă este să introduci într-o vază transparentă mai multe nuci, castane, conuri și bețe de scorțișoară. De asemenea, pentru ca atmosfera să fie una intimă, poți servi cina de sărbătoare la lumina instalațiilor de brad sau în compania lumânărilor. Figurinele tematice sunt și ele un punct de atracție pentru o masă de Crăciun atractivă și pentru cei mici.

Urmăriți Impact.ro și pe