Cum se îngrijește corect Crăciunița. Floarea Crăciunului este cel mai popular cadou din luna decembrie

Iancu Andreea 02.12.2021, 12:06
Cum se îngrijește corect Crăciunița. Floarea Crăciunului este cel mai popular cadou din luna decembrie

Crăciunița în ghiveci reprezintă unul dintre cele mai frecvente daruri oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Această floare a Crăciunului este populară atât în România cât și peste hotare și se bucură de mai mult de 100 de tipuri diferite de flori. Una dintre zonele în care această plantă se cultivă și se vinde cel mai mult este California, în timp ce în SUA beneficiază chiar și de o zi națională, pe data de 12 decembrie. Totuși, este important de știut cum se îngrijește corect Crăciunița, plantă cunoscută ca Floarea Crăciunului, dacă și tu te numeri printre cei care au primit în dar un astfel de cadou.

Floarea Crăciunului, darul potrivit pentru Crăciun. Cum se îngrijește corect Crăciunița

Perioada sărbătorilor de iarnă este una cu o atmosferă aproape magică, iar Crăciunul este încărcat cu o energie frumoasă și bună, pe care mulți dintre noi o transpun și în darurile pe care le oferă celor dragi. Una dintre cele mai inspirate idei de cadouri pentru Crăciun o reprezintă oferirea unei Crăciunițe în ghiveci, o plantă specifică pentru această perioadă, de care se bucură orice femeie. Pentru a te asigura însă că oferi toate informațiile necesare, află cum se îngrijește corect Crăciunița.

În ciuda faptului că mulți consideră Floarea Crăciunului drept o plantă pretențioasă, aceasta nu este deloc astfel. Pe lângă frumusețea sa, având o paletă largă de culori, Crăciunița este viguroasă și rezistentă, astfel că este destul de ușor de îngrijit. Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont dacă îți dorești să te bucuri de floare și după trecerea sărbătorilor de iarnă.

Cum se îngrijește corect Crăciunița
Crăciunița se bucură de o paletă largă de culori

Sfaturi utile pentru îngrijirea Crăciuniței

Este important de știut că Floarea Crăciunului nu va suferi dacă este lăsată câteva zile la rând fără apă. Această plantă nu se ofilește dacă nu este udată, fiind necesar chiar și numai o singură dată pe săptămână să te îngrijești de acest proces. Totuși, pentru a afla dacă floarea este îngrijită corespunzător, pământul din ghiveci trebuie să fie mereu ușor umed. Un semn că nu este hidratată corespunzător îl reprezintă îngălbenirea frunzelor.

Care este temperatura ideală pentru floare

Când vine vorba despre temperatura potrivită, Crăciunița nu ar trebui lăsată într-o încăpere unde valorile termometrului scad sub 15 grade Celsius. De asemenea, nu ar trebui să fie așezată lângă o sursă de căldură pentru că se poate ofili rapid. Temperaturile de 15-22 grade sunt pe placul acestei specii. Totodată, un spațiu în semiumbră ar fi, de asemenea, potrivit, fără a fi expus la razele soarelui în mod direct.

În luna martie pot fi utilizate îngrășăminte lichide pentru a stimula creșterea florii. Acestea se aplică, în funcție de situație, la distanțe de 14 zile sau o dată pe lună. Este important de reținut și că după finalul etapei de înflorire, Crăciunița trebuie udată mai rar timp de aproximativ două luni. În această perioadă nu se aplică îngrășăminte, acestea din urmă lipsind inclusiv iarna.

Dacă îți dorești să crești planta, poți să tai în primăvară lăstarii cu aproximativ 3 cm înainte de formarea mugurilor. Astfel, Crăciunița va crește mai stufoasă. Pentru a prelungi durata de viață a florii, aceste tăieri trebuie făcute regulat în luna aprilie. Ulterior, în luna mai, Crăciunița se replantează într-un alt ghiveci și se lasă în loc răcoros dar luminat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...