Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun. Greșeala pe care mulți români o fac

Cătălina Burghelea 15.11.2021, 13:28
Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun. Greșeala pe care mulți români o fac

Pentru majoritatea dintre noi, sărbătorile de iarnă sunt o perioadă magică, plină de bucurie și momente frumoase, de timp de calitate în familie, festivități și sărbătoare. Există atât de multe tradiții minunate asociate cu sezonul sărbătorilor, însă Crăciunul nu ar avea același farmec fără brad. Acel copac pe care îl ții cu mândrie în mijlocul sufrageriei sau al living-ului, pe care îl decorezi cu beteală, luminițe, globulețe și Moși Crăciun sclipitori.

Când trebuie împodobit bradul de Crăciun, de fapt

Indiferent dacă familia ta optează pentru un brad adevărat sau artificial, fie că împodobește copacul cu beteală sau flori, un lucru este sigur. Vine Crăciunul.

Cu siguranță, lumea este împărțită în două. Unii care, de când au trecut sărbătorile naționale, intră în spiritul sărbătorilor și cei care așteaptă până în ultimul moment să decoreze și să simtă căldura celui mai frumos anotimp. Prin urmare, acum vă vom spune când trebuie împodobit bradul de Crăciun, conform tradiției.

Deși sunt oameni care și-au așezat deja bradul artificial în mijlocul casei din luna septembrie, alții așteaptă să treacă data de 20 decembrie pentru a începe cu decorarea.

Detaliul pe care puțini români îl știu

Cu nimic nu se poate compara bucuria trăită la vederea bradului împodobit de tine și familia ta. Este un obicei păstrat cu sfințenie de foarte mulți români, pentru a simți spiritul Crăciunului. Însă, mulți nu mai au răbdare și încep să-l decoreze foarte devreme; dar conform experților, există o dată indicată pentru a-l împodobi și, de asemenea, pentru a-l scoate din casă.

Pomul de Crăciun datează din Egiptul antic, când au fost așezați copaci veșnic verzi, iar mai târziu în Germania, oamenii au început să-i aprindă pentru a-l venera pe zeul Frey.

„Brazii de Crăciun au fost inițial o tradiție germană”, a spus Hannah Fleming, curator la Muzeul Geffrye.

„Regina Victoria și Prințul Albert au fost responsabili pentru popularizarea acestora”, a completat femeia.

Când aduce ghinion

Multă vreme s-a crezut că decorarea bradului de Crăciun mai devreme de 24 decembrie atrage ghinionul. Aranjarea decorațiunilor mai devreme, mai degrabă decât mai târziu, era menită în mod tradițional să aducă ghinion.

Acum îți spunem când să pui bradul în casă, pentru a nu da greș. Potrivit diverselor publicații de specialitate, pomul de Crăciun ar trebui să fie împodobit de Ziua Neprihănirii, adică pe 8 decembrie. Explicația este strâns legată de credință.

Referitor la această dată, zămislirea Sfintei Fecioare Maria este o sărbătoare ce marchează că Mama Pruncului Iisus a fost liberă de păcat înainte, în timpul și după naștere.

Cel mai bun moment pentru a decora pomul de Crăciun

Dacă îți plac căldura și aroma naturală pe care o dau un copac natural proaspăt tăiat din pădure, cel mai bine este să îl împodobești pe 1 Decembrie. Ei bine, acest lucru îi va permite să reziste întreg sezonul de Crăciun și să nu se usuce la sfârșitul anului.

„Inițial, bradul a fost decorat în Ajunul Crăciunului și lăsat până în noaptea a douăsprezecea (6 ianuarie). Dar foarte puține familii urmează această tradiție acum”, a dezvăluit Chris Craig, co-fondatorul Christmas at Home UK.

Deci, până la urmă, când să punem bradul de Crăciun este o decizie a fiecărei familii, având în vedere timpul, posibilitățile și credințele proprii.

Urmăriți Impact.ro și pe