Icoanele făcătoare de minuni adună anual mii de credincioși în Iași. Sunt considerate medicament pentru cancer și pansament pentru suflet

Aurora Popa 23.04.2021, 17:30

Icoanele făcătoare de minuni adună mii de credincioși. Medicament pentru cancer și pansament pentru suflet. Sunt doar două dintre proprietățile pe care se spune că le au icoanele făcătoare de minuni. Conform studiilor, cele mai multe sunt în zona Moldovei, iar în Iași se găsesc 6 dintre ele. Acestea adună anual mii de credincioși din toate colțurile lumii sperând că vor găsi vindecarea bolilor de care suferă.

Icoanele făcătoare de minuni adună mii de credincioși

Icoana era dusă într-o biserică unde sute de oameni se închinau, încă de la început de când a fost pictată. Lucru care arată puterea ei, sfințenia ei, puterea de atracție a credincioșilor, spun mai marii bisericii.

Icoana Făcătoare de Minuni cunoscută mai mult sub numele de Icoana Nefăcută de mână omenească Prodromița a început să fie pictată la Mănăstirea Bucium din Iași, însă acum obiectul de cult este principalul punct de atracție de la Muntele Athos. Există mărturii că Sfintele Fețe se schimbă, uneori întunecându-se, alteori luminându-se.

O altă caracteristică este aceea că icoana, cercetată la microscop, nu prezintă urme de pensulă, acest lucru întărind credința că Sfintele Fețe au fost pictate miraculos de mână nepământească. În schimbul acestei icoane, în Bucium a rămas una pictată identic pe care credincioșii încă o consideră făcătoare de minuni.

Sunt femei din străinătate care au evlavie la Icoana Maicii Domnului Prodomița și care vin aici și se închină. Mulți tineri vin aici pentru a se ruga să aibă o căsătorie reușită, frumoasă, mărturisește preotul Nicodim Petre, stareț Manăstirea „Tuturor Sfinților Bucium”.

Oamenii ajung la această icoană atunci când au multe necazuri, iar alții se întorc și povestec cum s-au vindecat miraculos.

Sunt oameni care vin și povestesc despre întâlnirea lor cu Maica Domnului. Sunt oameni care povestesc necazurile lor. Multe femei din Iași care au avut multe necazuri și aici s-au vindecat. Profesori universitari, spre exemplu, un profesor din Iași a venit aici la Bucium și a cunoscut-o pe soția lui, mai spune preotul ieșean.

Icoanele facatoare de minuni aduna mii de credinciosi
Icoanele facatoare de minuni

„Cuvioasa m-a ajutat să o duc la capăt prin multă rugăciune”

În capătul celălat al Iașului, la Mănăstirea Hadâmbu mai este o icoană considerată tot făcătoare de minuni și care a consemnat nenumărate minuni de-a lungul timpului. Prima minune vizibilă s-a întâmplat în zilele noastre, în anul 1992 de Bobotează, când, din ochiul stâng al Maicii Domnului a început să izvorască sfântul mir. Un an mai târziu din umărul stâng al Maicii Domnului în anul 1995, din coroana împărătească a Mântuitorului au curs trei izvoare de mir.

Vreau să vă spun că în comuna Mironeasa, aici în vale, a fost cineva care a fost bolnav. Un verișor de-al lui i-a făcut ceva prin tratamente ca să-l termine, să-i rămână casa lor. S-a dus la Spitalul de Urgențe din Iași. Acolo medicii au spus că este legumă, nu mai avem ce să îi facem. Puteți să îl luați înapoi. Tatăl bărbatului cu pricina l-a adus de două ori în căruță într-o pătură învelit și l-a pus în fața icoanei. Bineînțeles, câte un preot citind rugăciunile de dezlegare și sănătate. A treia oară a plecat pe piciorușele lui acasă, a dezvăluit Ioreș Goraș, protosinghel Mănăstirea Hadâmbu Iași.

Oamenii spun că în biserică își găsesc pacea, liniștea sufletească. Așadar, pentru ajutorul acordat de sfinți, o femeie de Constanța a ales să își boteze fetița după numele Sfintei Cuviase Parascheva și vine la Bicericile din Iași de cel puțin 3 ori pe an.

Au fost multe probleme pe perioada sarcinii și cuvioasa m-a ajutat să o duc la capăt prin multă rugăciune, multă, multă rugăciune, a spus pelerinul din județul Constanța.

În România sunt în jur de 200 de icoane și locuri considerate făcătoare de minuni.

Urmăriți Impact.ro și pe