Iași: Un student la medicină face rost de bani pentru facultate din cântat pe stradă. Oamenii cred că este un cerșetor. De ce a recurs la un asemenea gest

Elena Avramescu 18.02.2021, 11:13
Iași: Un student la medicină face rost de bani pentru facultate din cântat pe stradă. Oamenii cred că este un cerșetor. De ce a recurs la un asemenea gest

Un student la medicină face rost de bani pentru facultate din cântat pe stradă. Este vorba despre Ștefan Nechita, un tânăr student la medicină din Iași, în vârstă de 22 ani, care de dimineața până seara, cântă pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Ștefan a învățat singur să cânte la varii instrumente, iar primii bani câștigați din muzică i-a dat pe taxa de facultate.

Un student la medicină face rost de bani pentru facultate din cântat pe stradă

Ștefan este student în anul IV la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. De un an de zile cântă la chitară pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt din Iași, iar toți banii câștigați i-a folosit pentru plata taxei de la Facultatea de Medicină Dentară, fiind vorba despre suma de 7.500 de lei. Chiar dacă nu are studii muzicale de specialitate, Ștefan Nechita își dorește să învețe să stăpânească cât mai bine chitară. Deoarece cânta doar în stradă, deseori era confundat cu un om al străzii care cerșește.

Pe la 17 ani am început să cânt. Eu am învățat singur să cânt, acasă, nu am făcut cursuri și nu am cântat niciodată în public și totuși voiam să mă fac auzit. Întotdeauna mi-am dorit să fiu independent și de asta am ieșit cu chitara să cânt, pentru a-mi câștiga existența. Oamenii credeau despre mine că sunt sărac și de asta cânt pe stradă. Eu puteam foarte simplu să iau bani de la mama, dar am preferat să am banii mei, a spus studentul Ștefan Nechita.

Un student la medicina face rost de bani pentru facultate din cantat pe strada

Însă ceva neașteptat s-a întâmplat la scurtă vreme după ce a început să cânte pe stradă, și anume a primit propuneri pentru a cânta la diverse evenimente, oamenii fiind impresionați de talentul său. Astfel, din ce în ce mai multe localuri din Iași și-au dorit să îl aibă ca principal invitat iar o melodie cu care acesta a impresionat de fiecare dată a fost „Praf de stele” de la trupa Vița de Vie. Însă Ștefan abordează mai multe genuri muzicale , cum ar fi indie-rock, indie-pop, indie-folk și rock alternativ. Cu toate acestea, trupa lui de suflet este Alternosfera, o formație de muzică rock.

Știu să cânt la pian, chitară și saxofon, dar nu sunt la un nivel foarte avansat. Studiez în continuare aceste instrumente pentru a mă perfecționa. La chitară și pian mă descurc mai bine, însă la saxofon mai am de învățat. Îmi place să știu să fac cât mai multe lucruri și cât mai bine, a mai spus Ștefan Nechita.

În urmă cu ceva timp, Ștefan a făcut parte din trupa „The Crunch”, cântând muzică pop și indie, alături de cei doi colegi ai săi. În mare parte, trupa cânta cover-uri, având o singură piesă compoziție proprie. Din păcate, trupa nu a trecut testul timpului așa că a fost desființată.

Un student la medicina face rost de bani pentru facultate din cantat pe strada

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...